Candreva spuugt naar fans bij nieuwe misstap Inter

Internazionale heeft zaterdag opnieuw averij opgelopen in de Serie A. De Milanezen kwamen in het eigen Giuseppe Meazza niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen Lazio. Antonio Candreva viel op in negatieve zin, Stefan de Vrij speelde een sterke wedstrijd.

De club uit Milaan was ongeslagen in de Serie A tot en met 9 december, maar in de laatste maand van 2017 kwam de klad erin. In de Italiaanse competitie werd twee keer op rij verloren van respectievelijk Udinese (1-3) en Sassuolo (1-0) en in de strijd om de Coppa Italia schakelde uitgerekend stadgenoot AC Milan Inter uit. In de eerste helft van het thuisduel met Lazio zaterdag was er geen duidelijk stijgende lijn te zien.

Beide teams hielden elkaar in het eerste bedrijf in evenwicht, al kreeg Inter wel een goede mogelijkheid. De poging van Ivan Perisic werd knap gekeerd door Lazio-keeper Thomas Strakosha. Met De Vrij in de basis liet ook de uitploeg zich gelden. De equipe van Simone Inzaghi was mondjesmaat gevaarlijk en raakte op slag van rust ietwat gelukkig de lat via Inter-middenvelder Borja Valero.

Spugen
Het opvallendste tijdens de eerste 45 minuten kwam van Candreva. De flankspeler speelde in het verleden voor Lazio, maar komt hedendaags in actie namens Inter. Hij spuugde tijdens het duel ogenschijnlijk richting het eigen publiek. Bestraft werd hij niet en de Italiaans international zag in de tweede helft dat Lazio een penalty kreeg.

Ciro Immobile werd vrijgespeeld na een mooie aanval, gaf voor, maar de bal werd in twee instanties geblokt door Milan Skriniar. Scheidsrechter Gianluca Rocchi wees resoluut naar de stip, maar door toedoen van de videoarbiter trok de scheidsrechter zijn beslissing in.

Lazio ging door met aanvallen en had een goede kans via invaller Felipe Anderson. Zijn schot vanaf rechts werd goed gestopt door Simon Handanovic. Niet veel later was het opnieuw de Braziliaan die de score kon openen, maar hij verzuimde vanaf dichtbij succesvol af te ronden. Aan de overkant was Inter alleen gevaarlijk via een afstandsschot van Valero en een poging vlak voor tijd van Mauro Icardi.

De matte vertoning van Icardi en consorten zorgde voor nieuw puntenverlies. Juventus kan later op zaterdag uitlopen naar een voorsprong van zes punten, als er gewonnen wordt bij Hellas Verona. Koploper Napoli heeft door de overwinning van vrijdagavond op Crotone (0-1) een gat geslagen. Het verschil tussen Inter en de lijstaanvoerder van de Serie A is nu zeven punten.

Immobile dacht een penalty te krijgen, maar de videoscheidsrechter besloot anders.