Strootman-loos Roma morst, negentien keer is scheepsrecht voor Benevento

Zonder Kevin Strootman heeft AS Roma zaterdag dure punten gemorst. Tegen Sassuolo werd het in Rome 1-1. Benevento boekte voor het eerst in negentien wedstrijden een overwinning, Marten de Roon en Hans Hateboer liepen tegen een zeperd aan met Atalanta.

Atalanta – Cagliari 1-2
Atalanta begon met twee Nederlanders in de basis. Hateboer speelde weer als wingback, De Roon stond in een controlerende rol op het middenveld. Het duo kon niet voorkomen dat Cagliari, met Gregory van der Wiel negentig minuten op de bank, daverend van start ging. Na zes minuten spelen was het al raak. Leonardo Pavoletti was verantwoordelijk voor de openingstreffer: 0-1.

Na dik twintig minuten spelen viel de volgende goal. Dit keer was het Simone Padoin die Cagliari aan een doelpunt hielp: 0-2. Atalanta besloot Andreas Cornelius direct na  rust te brengen, maar de aanwezigheid van de grote Deense spits bracht, ondanks een goal en een rode kaart voor Senna Miangue (Cagliari) in de laatste minuten, geen soelaas: 1-2. Door de zeperd in eigen huis zakt Atalanta af naar de voorlopig negende positie in de Serie A. Cagliari rukt op naar de vijftiende plek.

Het was zaterdag niet de middag van Marten de Roon en consorten.

AS Roma – Sassuolo 1-1
Het affiche in Rome was een speciale voor AS Roma-coach Eusebio Di Francesco. De oefenmeester was jaren in dienst van tegenstander Sassuolo, maar verkaste als opvolger van Luciano Spalletti afgelopen zomer naar de Italiaanse hoofdstad. Roma presteert goed onder zijn leiding, maar zaterdag morsten de Romeinen punten.

Roma kwam door een speciale doelpuntenmaker nog wel op voorsprong. Lorenzo Pellegrini kwam net als zijn trainer jarenlang uit voor Sassuolo, maar transfereerde aan het begin van dit seizoen richting de Italiaanse hoofdstad. Het jeugdproduct van AS Roma was uitgerekend tegen zijn ex-werkgever trefzeker: 1-0. Lang leek dit de eindstand te worden, maar een kwartier voor tijd kwam Sassuolo langszij. Simone Missirolo bepaalde de stand op 1-1.

Fiorentina - AC Milan 1-1
Eerder op de zaterdag traden Fiorentina en AC Milan tegen elkaar aan. Gennaro Gattuso en zijn ploeg gaven geen passend gevolg aan de bekerwinst op Internazionale midweeks (1-0). AC Milan won toen van de aartsrivaal, maar bleef in Florence steken op een gelijkspel.

Giovanni Simeone (zoon van) schoot Fiorentina twintig minuten voor tijd op voorsprong. Hakan Calhanoglu bepaalde via een rebound de eindstand op 1-1. Door het gelijkspel staat Fiorentina voorlopig zevende. AC Milan bezet de elfde plek op de Serie A-ranglijst.

Calhanoglu bezorgde Gatusso en zijn manschappen een punt in Florence.

Benevento - Chievo Verona 1-0
Een primeur was een feit voor Benevento zaterdag. De promovendus won door een treffer van Massimo Coda in de negentiende speelronde voor het eerst dit seizoen een wedstrijd in de Serie A. Na zeventien nederlagen en één gelijkspel tegen AC Milan, was de thuisploeg te sterk voor Chievo Verona.