Can woest op Juventus wegens gebroken belofte: 'Ik kon naar PSG'

Reacties

Emre Can is woedend dat hij door Juventus niet is ingeschreven voor de poulefase van de Champions League. De Duitse international had zijn uitsluiting totaal niet zien aankomen, omdat er een andere afspraak met hem was gemaakt.

Can woest op Juventus wegens gebroken belofte: 'Ik kon naar PSG'

Can is samen met Mario Mandzukic de opvallendste afwezige op de lijst met spelers die de kampioen van Italië inleverde bij de UEFA. Dat terwijl de 25-jarige middenvelder vorig seizoen nog een vaste waarde was onder trainer Massimiliano Allegri. Nu Maurizio Sarri het roer heeft overgenomen, dreigt een bijrol. In ieder geval in het miljardenbal.

De vorig jaar van Liverpool overgekomen Can moet voor de centrale posities op het middenveld Miralem Pjanic, Sami Khedira, Blaise Matuidi, Rodrigo Bentancur en zomeraanwinsten Aaron Ramsey en Adrien Rabiot allemaal boven zich dulden in de pikorde. 'Dit is een grote schok voor mij', reageert de Duitse international woensdag verontwaardigd tegenover Bild.

Vooral de manier waarop Can het te horen kreeg, zint hem niet. Sarri deelde het slechte nieuws hem dinsdag mee in een kort telefoongesprek. 'Het gesprek duurde nog geen minuut en ik kreeg geen reden te horen. Dit maakt me zuur en woedend. Het zal zeker consequenties hebben. Na mijn terugkeer (van de interlandperiode, red.) zal ik met de club praten.'

Afspraak
Volgens de Duitse international heeft Juventus zich namelijk niet aan de afspraak gehouden. Tijdens de laatste week van de transferperiode kreeg hij nog tal van aanbiedingen. 'Ook Paris (Saint-Germain, red.) zat daarbij. Ik besloot uiteindelijk om bij Juve te blijven. Maar dan wel onder de voorwaarde dat ik in de Champions League zou kunnen spelen.'

Die vermeende afspraak heeft De Oude Dame nu dus geschonden. Can, afgelopen zaterdag in de topper tegen Napoli (4-3) nog invaller, is zoals gezegd niet het enige slachtoffer van het feit dat Sarri een erg brede selectie heeft. Mandzukic was vorig seizoen nog basisspeler, maar moet zijn plek in de spits nu afstaan aan de teruggekeerde Gonzalo Higuaín.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep D UEFA Champions League 2019/2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
6
5
1
0
12-4
+8
16
2
Atlético Madrid
6
3
1
2
8-5
+3
10
3
Bayer Leverkusen
6
2
0
4
5-9
-4
6
4
Lokomotiv Moskou
6
1
0
5
4-11
-7
3
* Actueel tot en met 29 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Juventus
Meer over Juventus
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.