De Ligt ziet geopereerde concurrent Chiellini zeker tot maart wegvallen

Reacties

Giorgio Chiellini heeft dinsdag een operatie ondergaan aan zijn knie. De 35-jarige verdediger van Juventus raakte vorige week geblesseerd tijdens de training en onderzoek toonde aan dat hij een scheurtje had opgelopen in de voorste kruisband. Nu staat hij zes maanden aan de kant.

De Ligt ziet geopereerde concurrent Chiellini zeker tot maart wegvallen

Juventus brengt dinsdag naar buiten dat de chirurgische ingreep bij Chiellini goed verlopen is. De Italiaan werd in Innsbruck geopereerd door Christian Fink in aanwezigheid van clubarts Nikos Tzouroudis.

De club uit Turijn laat weten dat Chiellini naar verwachting een halfjaar niet kan spelen. Als die prognose uitkomt, kan de verdediger begin maart gaan denken aan een rentree. Juventus heeft Chiellini ook niet ingeschreven voor de groepsfase van het Champions League-toernooi, net als Emre Can en Mario Mandzukic.

Door het wegvallen van Chiellini heeft Matthijs de Ligt de komende maanden een concurrent minder in de achterhoede. De Nederlander beleefde zaterdag zijn vuurdoop in het tenue van Juventus. Dat verliep niet zonder slag of stoot: De Ligt maakte geen sterke indruk en werd de dag erna overladen met onvoldoendes in de Italiaanse media.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Juventus
Meer over Juventus
Meer G. Chiellini
Meer over G. Chiellini
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.