Cambuur wil met kern van selectie naar Eredivisie: drie opties gelicht

Reacties

SC Cambuur heeft de opties in de aflopende contracten van Calvin MacIntosh, Jamie Jacobs en Michael Breij gelicht, waardoor het drietal ook komend seizoen in Leeuwarden speelt. Duidelijk is dat de koploper van de Keuken Kampioen Divisie met de kern van de selectie naar de Eredivisie wil. 

Cambuur wil met kern van selectie naar Eredivisie: drie opties gelicht
© Pro Shots

Zoals alle clubs in het betaald voetbal moet Cambuur vóór 1 april duidelijkheid geven over de contracten die komende zomer aflopen. Voor MacIntosh, Jacobs en Breij leverde dat een nieuw contract tot medio 2022 op. De verdediger, middenvelder en vleugelspits, dit seizoen alledrie een vaste waarde in de ploeg van Henk de Jong, hebben te horen gekregen dat de club de opties in hun verbintenis heeft gelicht.

Ook doelman Sonny Stevens en verdedigers Erik Schouten en Doke Schmidt mogen hopen op verlenging van hun contract. Stevens heeft een optie die bij promotie naar de Eredivisie automatisch wordt gelicht, terwijl Cambuur met Schouten en Schmidt in gesprek is over verlenging van de samenwerking. Met clubtopscorer Robert Mühren staat zoals afgesproken een gesprek gepland voor na het seizoen.

Daartegenover staat dat Sven Nieuwpoort en Stanley Akoy na dit seizoen mogen vertrekken. Giovanni Korte, Ragnar Oratmangoen, Jarchinio Antonia en Delano Ladan zitten voorlopig in de wachtkamer, maar dat de kans bestaat dat de club met hen in gesprek gaat over het verlenging van hun aflopende contract. Daarnaast onderzoekt Cambuur of het mogelijk is Maarten Pouwels te verhuren.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Keuken Kampioen Divisie

Stand Keuken Kampioen Divisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
SC Cambuur
38
29
5
4
109-36
+73
92
2
Go Ahead Eagles
38
23
8
7
62-25
+37
77
3
De Graafschap
38
23
8
7
67-47
+20
77
4
Almere City FC
38
22
9
7
75-48
+27
75
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.