Cambuur staat voor schut: amateurs knikkeren Eredivisionist uit beker

Reacties

Het bekeravontuur van SC Cambuur zit er na woensdagavond alweer op. De formatie uit Leeuwarden werd ook slachtoffer van 'reuzendoder' De Treffers, dat uitkomt in de Tweede Divisie.

Cambuur staat voor schut: amateurs knikkeren Eredivisionist uit beker
© Pro Shots
De Treffers
De Treffers
1 - 0
SC Cambuur
SC Cambuur

Cambuur was al gewaarschuwd voor de kracht van het Groesbeekse elftal, dat in de eerste ronde RKC Waalwijk uitschakelde. Zelf won Cambuur in die ronde met 3-0 van FC Rijnvogels, maar dat bleken ook meteen de laatste bekerdoelpunten van de Eredivisionist.

Er leek in de openingsfase weinig aan de hand op Sportpark Zuid. Cambuur kreeg de nodige kansjes en dus was het wachten op de logische 0-1. Het doelpunt viel echter aan de andere kant. Willem den Dekker verschalkte keeper João Virgínia, die afgelopen weekend ook al driemaal gepasseerd werd in het Eredivisie-onderonsje met FC Volendam.

Trainer Sjors Ultee staat bij SC Cambuur voor een loodzware opgave.
© Pro Shots
Trainer Sjors Ultee staat bij SC Cambuur voor een loodzware opgave.

Cambuur zit dus in de hoek waar de klappen vallen, maar aan het zelfvertrouwen kon niet gewerkt worden. Keeper Niels Kornelis kreeg in de tweede helft diverse kansen om zichzelf te onderscheiden en dat lukte hem ook. Tom Boere vond de goalie van dichtbij op zijn weg naar het doel en Michael Breij werd gevaarlijk via schoten van afstand.

Met liefst zeven minuten aan extra tijd kreeg de Eredivisionist de gelegenheid om een bekerblamage te voorkomen, maar het ging van kwaad tot erger. Keeper Virgínia kreeg rood na een hoekschop en bij gebrek aan wisselmogelijkheden moest Doke Schmidt de wedstrijd als doelman afmaken. Met een man minder lukte het Cambuur al helemaal niet om het tij te doen keren. Dit leverde uiteraard een groot feest op bij De Treffers. Zij mogen zich samen met clubs als AZ en PSV melden in de achtste finale van het Nederlandse bekertoernooi.

Voor Cambuur is dit een volgende klap in een al zo moeizaam verlopend seizoen. De club kan zich nu volledig richten op de Eredivisie, waarin het de laatste plek bezet met acht punten uit vijftien wedstrijden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.