Cambuur pakt draad weer op en maakt afwezige De Jong trots

SC Cambuur heeft zich vrijdag hersteld van de harde nederlaag die vorige week werd geleden tegen Vitesse. De club uit Leeuwarden was te sterk voor Willem II. Cambuur begon met een mooi gebaar aan trainer Henk de Jong en maakte hem daarna op het veld ook trots.

Willem II
Willem II
1 - 3
SC Cambuur
SC Cambuur

Bij Cambuur ontbrak opnieuw trainer Henk de Jong op de bank. Bij de oefenmeester werd deze week een cyste in zijn hoofd aangetroffen, waardoor hij voorlopig uit de roulatie is. De spelers van Cambuur probeerde hun trainer een hart onder de riem te steken door voorafgaand aan de wedstrijd tegen Willem II in speciale shirts het veld op te komen. Daarop stond de tekst 'in Henk we trust'. De Jong zou de wedstrijd waarschijnlijk via de televisie volgen.

Dat er geloofd wordt in de trainer bleek in Tilburg. Cambuur kreeg vorige week een behoorlijke tik toen Vitesse in Leeuwarden met liefst 1-6 won, maar daar was tegen Willem II weinig meer van te merken. De ploeg van trainer Fred Grim zakte de afgelopen weken weg op de ranglijst en had ook tegen Cambuur weinig in te brengen. De bezoekers kregen de beste kansen, waarbij doelman Timon Wellenreuther tot twee keer toe redding bracht op een poging van Roberts Uldrikis.

Willem II maakte het zichzelf ook niet makkelijk. Verdediger Nikos Michelis speelde de bal in de eerste helft te hard en onzuiver terug op Wellenreuther, die daardoor werd gedwongen om richting zijn doel te rennen en te voorkomen dat de bal erin rolde. Willem II hield zo stand tot de rust, maar moest in de tweede helft al vroeg buigen. Issa Kallon bediende tijdens een vlotte aanval Uldrikis, die vrij stond en Wellenreuther verschalkte: 0-1.

Cambuur stond zo op een verdiende voorsprong en ondanks twee wissels van Grim hielden de bezoekers de controle over de wedstrijd. Toen Cambuur weer eens voor dreiging zorgde, kon Willem II het niet aan en beging Derrick Köhn in het zestienmetergebied een overtreding op Alex Bangura. Robin Maulun schoot vervolgens raak vanaf elf meter: 0-2. Daarmee leek Willem II geslagen, maar in de slotfase werd het nog spannend door een van richting veranderd schot van Godfried Roemeratoe. Verder dan dat kwamen de Tilburgers niet. Sterker nog: invaller Mitchel Paulissen schoot in de extra tijd de 1-3 binnen nadat Wellenreuther de bal bij hem inleverde.