Cádiz-verdediger ontkent racisme in alle toonaarden: 'Pure demagogie'

Reacties

Cala ontkent racistisch taalgebruik te hebben gebezigd in de richting van Mouctar Diakhaby. De verdediger van Cádiz overweegt gerechtelijke stappen te zetten na de publieke 'lynchpartij'.

Cádiz-verdediger ontkent racisme in alle toonaarden: 'Pure demagogie'
© Pro Shots
Cádiz
Cádiz
2 - 1
Valencia
Valencia

Cala heeft een duidelijk andere lezing van het verhaal dan Diakhaby, die claimde zondag door de Cádiz-verdediger racistisch te zijn bejegend. Valencia stapte vervolgens van het veld om uiteindelijk zonder Diakhaby de wedstrijd uit te spelen.

Na de ontmoeting werd Cala van alle kanten verbaal belaagd. 'Het was een publieke lynchpartij. Allerlei mensen hebben mij veroordeeld, zonder enig bewijs en voor het eigen belang. Daar waren ook politici bij. Niemand verdient de publieke lynchpartij zoals ik heb moeten ondergaan. Het is pure demagogie.'

De verdediger van Cádiz had eerder zijn stem willen laten horen als reactie op alle aantijgingen. Hij had eerder zijn verhaal willen doen, maar hij volgde het advies te wachten tot de persconferentie. 'Er zijn twee opties. Diakhaby heeft het verzonnen of het verkeerd begrepen', zei Cala. De verdediger gebruikte naar eigen zeggen geen racistisch taal. Hij beet Diakhaby naar eigen zeggen alleen maar toe dat die hem met rust moest laten.

Cala zou graag de Valencia-verdediger spreken. 'Ik zou er geen probleem mee hebben met Diakhaby om de tafel te gaan. Ik kan hem uitleggen dat ik het niet gezegd heb en dat er geen racisme is in het Spaanse voetbal. Elke club heeft vijf of zes spelers met een andere huidskleur. Ik steun de strijd tegen racisme, maar volgens mij is er geen racisme in het Spaanse voetbal.'

Reactie Valencia
Valencia reageert verbolgen op de ontkennende woorden van Cala. 'Hij heeft een geweldige kans laten liggen zijn fout te erkennen en zijn excuses aan te bieden. In plaats daarvan valt hij de speler en anderen van Valencia aan.' Valencia herhaalt in de verklaring achter Diakhaby te staan en diens verhaal volledig te geloven.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.