Cadeautje bezorgt Frankfurt eerste CL-zege ooit

Eintracht Frankfurt heeft voor het eerst in de clubhistorie een wedstrijd in de Champions League gewonnen. De Duitsers wonnen met 0-1 op het veld van Olympique Marseille, in een wedstrijd waarin vooral veel kansen gemist werden.

Olympique Marseille
0 - 1
Eintracht Frankfurt

De eerste kans in Frankrijk was voor de bezoekers. Randal Kolo Muani kopte een hoekschop ongeveer een meter over het doel van Marseille. Daarna was het de beurt aan Alexis Sánchez om twee keer flink gevaarlijk te zijn. Eerst vanaf een meter of dertien, daarna van nog dichterbij, maar beide keren niet tussen de palen. Vlak voor rust namen de bezoekers de leiding.

Een Frankfurt-aanval leek te stuiten na een slechte pass, maar Marseille-speler Valentin Rongier tikte de bal zo in de loop van Jesper Lindström. De Deen pakte het cadeautje dankbaar uit en schoot raak in de verre hoek: 0-1. De rappe aanvaller had kennelijk de smaak te pakken, want vrij snel na rust teisterde zijn doelpoging de Franse paal. Het was duidelijkste uiting van het spelbeeld: Frankfurt kwam sterker uit de kleedkamer dan de thuisploeg. Toch kreeg Marseille halverwege de tweede helft een aardige kans. Rongier ontving de bal bij de tweede paal, maar zijn inzet werd door Kevin Trapp gestuit.

Luis Suárez kreeg even later een nog grotere kans, maar de Colombiaan schoot van dichtbij niet zuiver in: kans weg. Nu was het weer aan de Duitsers om te verzuimen te scoren. Kolo Muani kapte zich knap vrij, maar kon van heel dichtbij niet voor 0-2 zorgen.

Even later was het dan eindelijk raak, maar nog altijd bleef dezelfde stand op het scorebord. Daicha Kamada scoorde, maar stond een voetje buitenspel. Even later stond de Japanner dan wel weer in een reglementaire positie, maar kon hij niet scoren. Zo mankeerde er ergens onderweg altijd wel iets, en bleef het bij dat ene door Lindström uitgepakte cadeautje: 0-1 dus.

Zo wint Eintracht Frankfurt voor het eerst ooit in de Champions League, en voor het eerst sinds 1960 weer op het hoogste Europese voetbalniveau. Dat jaar haalden Die Adler de finale van de Europa Cup I. Frankfurt en Tottenham Hotspur hebben in deze poule nu drie punten, Sporting Portugal zes en Marseille staat nog op nul. Eerder op de dinsdagavond won Sporting in eigen huis van Tottenham.