BVB beseft unieke kans: 'Als het moet, lopen we twintig kilometer meer'

Reacties

Borussia Dortmund werd voorafgaand aan dit seizoen zeker niet tot de favorieten gerekend voor het winnen van de Champions League, maar de Duitsers staan op de drempel van de finale na een thuiszege op Paris Saint-Germain. Trainer Edin Terzic heeft toegezegd dat zijn ploeg er alles aan zal doen om het karwei dinsdagavond af te maken.

BVB beseft unieke kans: 'Als het moet, lopen we twintig kilometer meer'
© Pro Shots
PSG
PSG
0 - 1
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

Dortmund, in de Bundesliga geen moment in de titelrace geweest, speelde in de groepsfase ook in Parijs. De openingswedstrijd ging met 2-0 verloren, en Terzic weet dat nog wel. 'Het ontbrak ons daar aan moed, vorige week hebben we al laten zien dat we het anders kunnen doen. We weten dat het hun missie is om de Champions League te winnen, maar wij hebben ook dromen en doen er alles aan om die te verwezenlijken. Als we daar twintig kilometer meer voor moeten lopen, dan doen we dat.'

Wat hoe dan ook moet: Kylian Mbappé het zwijgen opleggen. De goalgetter wil zijn Franse periode ongetwijfeld afsluiten met de eindzege op het miljardenbal, en heeft al vaak genoeg laten zien dat hij ook op het allerhoogste niveau wedstrijden kan beslissen. Mats Hummels, verdediger in Duitse dienst, weet hoe het aangepakt dient te worden.

'Ja, dat wordt de belangrijkste opgave, en die kunnen we alleen samen oplossen. Mbappé is met zijn kwaliteiten heel moeilijk individueel te verdedigen, maar er lopen nog een paar goede spelers omheen. Hij is ook maar een deel van het geheel', houdt de ervaren Hummels zich op de vlakte. Over zijn toekomst wilde hij het in Parijs overigens niet te veel hebben. Hij kondigde aan een beslissing te nemen nadat hij zijn fysieke staat en privésituatie goed had beoordeeld.

Dortmund kan voor de derde keer naar de finale van de Champions League. In 1997 rekende geel-zwart in de halve finale af met Manchester United en wonnen ze in de finale van Juventus. In 2013 waren ze Real Madrid de baas, maar waren Arjen Robben en Bayern München op Wembley te sterk. In 2024 zou in de finale Real Madrid of andermaal Bayern de opponent zijn - overigens weer op Wembley.

Bekijk hier al onze video's
Meer Borussia Dortmund
Meer over Borussia Dortmund
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Meer M. Hummels
Meer over M. Hummels
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.