Busquets ziet Ramos nog terugkeren bij Spanje

Reacties

Sergio Ramos is er niet bij op dit EK en bondscoach Luis Enrique heeft besloten om Sergio Busquets zijn aanvoerder te maken. Onder leiding van de Barça-middenvelder haalde Spanje de halve finale van het EK en misschien zit er nog wel meer in het vat. Busquets werd gevraagd naar het aanvoerderschap van Spanje en de terugkeer van Ramos.

Busquets ziet Ramos nog terugkeren bij Spanje
© Pro Shots
Italië
Italië
ns
1 - 1
Spanje
Spanje

Het was een van de grote verrassingen richting het Europese eindtoernooi, het ontbreken van Ramos in de Spaanse selectie. Nog diezelfde dag kwam de uitleg van de bondscoach en de speler zelf: na een zwaar seizoen vol met blessureleed was de ijzervreter van Real Madrid simpelweg niet fit genoeg om Spanje bij de hand te nemen op het EK.

Dit betekent voor Busquets niet dat Ramos (35), die hard op weg is naar Paris Saint-Germain, afscheid heeft genomen van Spanje. 'De bondscoach is altijd heel duidelijk geweest', stelt hij tegenover COPA. 'Leeftijd heeft nooit iets uitgemaakt voor hem. Hij heeft spelers als Raúl Albiol en Jesús Navas in zijn selectie opgenomen, daarmee liet hij zien dat hij prestaties beloont. Ik denk dat de deur openstaat voor elke speler die op het moment goed is', wijst Busquets van de hand dat Ramos klaar is bij Spanje.

Italië is de laatste opponent van de Spanjaarden op weg naar de EK-finale. De spelers hebben het land live in actie gezien. De kwartfinales (tegen respectievelijk Zwitserland en België) werden na elkaar gespeeld. Spanje won pas na penalty's van Zwitserland en dus waren de spelers nog in de kleedkamer toen België – Italië begon. 'Een aantal spelers moest nog naar de dopingcontrole en dus bleven we in de kleedkamer kijken naar de wedstrijd', haalt Busquets herinneringen op.

'Het was het beste team in de groepsfase', stelt Busquets vast over Italië. 'Ze hadden het tegen Oostenrijk moeilijk in de tweede ronde, maar ze waren weer beter dan een groot land als België in de kwartfinale', voorspelt de middenvelder een lastige halve finale.

Italië en Spanje staan dinsdag tegenover elkaar op Wembley, in de finale wacht Engeland of Denemarken als tegenstander.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.