Burger voelt zich 'genaaid' door Basel-teamgenoot: 'Dat ga ik hem vertellen'

Reacties

Wouter Burger kreeg dinsdag in de cruciale EK-kwalificatiewedstrijd van Jong Oranje tegen Zwitserland een rode kaart, maar zag dat Elayis Tavsan het tiental met twee goals aan een overwinning hielp. Burger hekelde na afloop de rol van FC Basel-teamgenoot Dan Ndoye bij zijn tweede gele kaart.

Burger voelt zich 'genaaid' door Basel-teamgenoot: 'Dat ga ik hem vertellen'
© Pro Shots

Na een klein uur spelen kreeg Burger zijn tweede gele kaart in Deventer. Op dat moment stond het nog 0-0. Een kwartier later vond Tavsan twee keer het net. 'Ik heb beide doelpunten gemist, ik was namelijk nog doodziek van mijn rode kaart. Ik ben heel blij dat mijn rode kaart geen directe consequenties had voor de uitslag', zei Burger tegen ESPN.

De middenvelder van FC Basel kreeg geel na een duel met Ndoye, teamgenoot van Burger in Basel. 'Ik word genaaid door mijn eigen teamgenoot. We trainen morgen (vandaag, red.) weer en dan is hij wel van mij. Nee, hij doet er alles aan om te winnen en ik moet iets slimmer zijn in dat duel door niet met geel op zak zo'n tackle in te zetten.'

'Misschien had ik hetzelfde gedaan als de situatie andersom was geweest. Het zit alleen niet zo in mijn systeem. Hij voelt iets en gaat liggen. Dan ligt hij vijf minuten op de grond alsof hij echt geblesseerd is. Dat vind ik jammer en dat ga ik hem ook vertellen. Nee, we vliegen niet samen terug naar Zwitserland. Dat stond hiervoor ook niet op de planning hoor', besluit Burger al lachend.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.