Burgemeesters: KNVB moet zich richten op nieuwe seizoen

Reacties

Als het aan de burgemeesters van verschillende grote steden in Nederland ligt, worden alle evenementen deze zomer afgelast vanwege het coronavirus. Dat meldt de NOS. Dat gaat ook om voetbalwedstrijden. De burgemeesters zouden graag zien dat de KNVB zich op het nieuwe seizoen richt. Evenementen moeten tot 1 september of 1 oktober verboden worden.

Burgemeesters: KNVB moet zich richten op nieuwe seizoen
© Pro Shots

Eerder liet burgemeester John Jorritsma van Eindhoven zich al kritisch uit over de plannen van de KNVB om het huidige seizoen in de zomer af te maken. Hij sprak uit dat PSV in juni en juli zeker niet gaat voetballen. De voetbalbond moet volgens de burgemeesters plannen maken voor coronaproof voetbal, bijvoorbeeld met minder publiek in stadions.

Ook is er een idee om clubs meerdere wedstrijden per week te laten spelen, zodat het afmaken van de competitie minder snel in gevaar komt als maatregelen weer strenger worden als het virus weer om zich heen grijpt.

Grote evenementen zijn vooralsnog tot 1 juni verboden en als het aan de burgemeesters ligt, blijft dat verbod van kracht tot 1 september of 1 oktober. Het kabinet maakt volgende week bekend of en in welke mate de maatregelen die nu tot 28 april gelden worden verlengd. Mogelijk wordt er dan ook al meer bekend over de situatie na 1 juni.

KNVB
De voetbalbond wil vooral afwachten waar het kabinet dinsdag mee komt. 'Als de regering deze oproep dinsdag overneemt en dat bij het kabinetsbesluit bekendmaakt, schept dat duidelijkheid. Dan kunnen wij verder aan de slag', zo laat een woordvoerder weten.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.