Burak Yilmaz (37) zet punt achter bijzondere carrière

Reacties

Burak Yilmaz heeft maandagmiddag zijn voetbalpensioen aangekondigd. De 37-jarige Turk zet een punt achter zijn imposante spelerscarrière.

Burak Yilmaz (37) zet punt achter bijzondere carrière
© Pro Shots

Yilmaz kwam afgelopen zomer naar Fortuna Sittard, waar hij voor vijf jaar tekende. De eerste twee seizoenen zou hij de Limburgse club dienen als speler, daarna nog drie jaar in een andere rol. De samenwerking liep uiteindelijk niet als gepland. Yilmaz wist in zijn eerste 21 Eredivisie-wedstrijden nog wel 9 keer te scoren, maar botste daarna met de club.

De laatste zes speelronden van de Eredivisie zat Yilmaz niet meer bij de selectie van Fortuna. Twee weken geleden bevestigde de ervaren spits dat hij Fortuna na één seizoen ging verlaten. Hij beloofde toen ook uitleg. Die is maandagmiddag gekomen: op een speciale persconferentie in Turkije heeft Yilmaz zijn voetbalpensioen aangekondigd.

Daarmee komt er een einde aan een veelbewogen carrière. In eigen land speelde Yilmaz voor Antalyaspor, Besiktas, Manisaspor, Fenerbahçe, Eskisehirspor, Trabzonspor en Galatasaray. Met die clubs won hij twaalf prijzen, waaronder tweemaal de Turkse landstitel. Tussendoor speelde Yilmaz ook nog in China bij Beijing Guoan.

In de herfst van zijn lange loopbaan leverde Yilmaz in Frankrijk misschien nog wel één van zijn knapste prestaties. Mede dankzij de zestien competitietreffers van de Turk kroonde Lille zich in het seizoen 2020/21 tot kampioen van Frankrijk. Tussendoor was de spits uiteraard ook van grote waarde voor de nationale ploeg met 31 goals in 77 interlands voor Turkije.

Bekijk hier al onze video's
Meer B. Yılmaz
Meer over B. Yılmaz
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.