Bundesliga-opties nemen toe voor gewilde Zirkzee

Reacties

Joshua Zirkzee kende afgelopen jaar een goed seizoen op huurbasis bij Anderlecht, maar eenmaal terug bij Bayern München is zijn perspectief nog altijd troebel. De spits lijkt niet in aanmerking te komen voor een vaste plaats bij Der Rekordmeister. De alternatieven stapelen zich inmiddels op.

Bundesliga-opties nemen toe voor gewilde Zirkzee

Volgens BILD heeft FC Augsburg interesse getoond in de international van Jong Oranje. Zirkzee moet volgens de Duitse krant verkocht worden en de middenmoter zou er wel oren naar hebben om de spits te strikken. Dat heeft ook te maken met het feit dat recordaankoop Pepi zijn stempel in de Bundesliga nog niet weet te drukken.

Het probleem voor Augsburg is de vraagprijs. Bayern wil zo'n vijtien tot twintig miljoen euro hebben voor Zirkzee. Die waarde is bepaald op basis van het feit dat hij in België topschutter werd. De Schiedammer maakte achttien goals en gaf dertien assists voor Anderlecht.

Augsburg heeft stevige concurrentie voor Zirkzee. VfB Stuttgart en Borussia Mönchengladbach willen de aanvaller ook halen. Het prijskaartje is vooralsnog een struikelblok. Daardoor is er een mogelijkheid dat Zirkzee de Bundesliga zelfs helemaal verlaat. Vanuit de Premier League is er volgens BILD namelijk ook interesse voor zijn diensten.

Zirkzee ontbrak afgelopen weekend bij Bayern vanwege ziekte. Maandag trainde hij nog individueel van de groep, maar dat had niets met een transfer te maken. Dinsdag keerde Zirkzee weer terug in de groepstraining.

Bekijk hier al onze video's
Meer Bundesliga
Meer over Bundesliga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.