Bullaude maakt eerste goals op Nederlandse bodem

Feyenoord heeft het begin van de interlandperiode gebruikt om een oefenwedstrijd tegen FC Eindhoven af te werken. De Eredivisionist won met 3-1, mede door doelpunten van nieuweling Ezequiel Bullaude.

Trainer Arne Slot had zeker niet de beschikking over een volledige selectie, liefst veertien spelers waren op pad voor hun land. Het zorgde ervoor dat tegen FC Eindhoven diverse nieuwe gezichten zich konden laten zien. Timon Wellenreuther stond bijvoorbeeld op doel bij Feyenoord en ook Mo Taabouni en Mats Wieffer speelden een hele wedstrijd.

Via Evan Rottier kwam Feyenoord razendsnel op achterstand, pas na rust werd het doelpunt in de tweede minuut van een antwoord voorzien. Bullaude kopte raak uit een vrije trap van Taabouni en tien minuten daarna zette Danilo de Rotterdammers op een voorsprong uit een vrije trap. Het slotakkoord was voor Bullaude, die in de zestigste minuut de eindstand bepaalde. Feyenoord hervat de competitie op 2 oktober tegen NEC.

Opstelling Feyenoord: Wellenreuther; Benita, Valk, Rasmussen, Hartman; Wieffer, Bullaude, Taabouni; Dilrosun (46’ Naujoks), Danilo (75’ Groen), Paixão (75’ Hokke).