Buitink verlaat Vitesse: akkoord over verhuurperiode met optie tot koop

Reacties

Vitesse verhuurt Thomas Buitink voor de rest van het seizoen aan Fortuna Sittard. De 22-jarige aanvaller kwam dit seizoen amper voor in de plannen van trainers Thomas Letsch en Phillip Cocu, waardoor hij mocht uitkijken naar een nieuwe club.

Buitink verlaat Vitesse: akkoord over verhuurperiode met optie tot koop
© Pro Shots

Buitink, afkomstig uit de jeugdopleiding van Vitesse, speelde 97 wedstrijden voor de ploeg in de Eredivisie, waarvan 65 als invaller. Hij was goed voor 12 doelpunten en 3 assists. In de tweede helft van het seizoen 2020/21 werd hij al verhuurd aan PEC Zwolle.

In het huidige seizoen kwam Buitink tot acht competitiewedstrijden. Alleen in de verloren thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen (0-4) in de derde speelronde had hij een basisplaats. In de laatste twee duels voor het WK bleef Buitink negentig minuten op de bank zitten. Het contract van de spits bij Vitesse loopt door tot de zomer van 2025.

Buitink is na Stipe Radic, de Kroatische verdediger die transfervrij werd binnengehaald, de tweede winteraanwinst van Fortuna. Tegenover hun komst staat wel het vertrek van Mats Seuntjens en Cole Bassett. Vorige week maakte Fortuna bekend dat het contract van Seuntjens in onderling overleg is ontbonden, waarna hij aan de slag ging bij RKC Waalwijk. Huurling Bassett keerde terug bij Colorado Rapids.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.