Bassett slaagt ook niet bij Fortuna en neemt voortijdig afscheid

Reacties

Fortuna Sittard laat Cole Bassett terugkeren naar Colorado Rapids. De Amerikaanse middenvelder kwam dit seizoen minder vaak in actie dan gehoopt, waardoor het besluit is genomen om zijn verhuurperiode voortijdig te beëindigen.

Bassett slaagt ook niet bij Fortuna en neemt voortijdig afscheid
© Pro Shots

Per 31 december scheiden de wegen van Bassett en Fortuna officieel, maar in onderling overleg is besloten om hem nu alvast te laten terugkeren naar de VS. Vanwege het WK zal Fortuna dit kalenderjaar immers niet meer in actie komen.

De 21-jarige aanvallende middenvelder speelde dit seizoen twaalf officiële wedstrijden voor Fortuna, waarvan negen als invaller. In de laatste competitiewedstrijd van 2022, uit tegen FC Groningen (2-3 zege), had hij wel een basisplek. Bassett scoorde dit seizoen eenmaal: in de verloren bekerwedstrijd tegen NEC (3-2) van 19 oktober.

Voor de tweede keer komt een verhuurperiode van Bassett voortijdig ten einde. In januari 2022 werd hij voor de duur van anderhalf jaar overgenomen door Feyenoord, maar na een half seizoen vertrok hij al. Voor Feyenoord kwam hij acht keer in actie. Fortuna sloot vervolgens een akkoord voor een verhuurperiode van een heel seizoen. Hij kwam binnen als opvolger van Zian Flemming, maar kon de spelmaker niet doen vergeten. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.