'Buitenkans op de transfermarkt: Barcelona droomt van Asensio'

Reacties

Barcelona durft te dromen van de komst van Marco Asensio, zo schrijft Mundo Deportivo. De aanvaller heeft geen basisplaats bij rivaal Real Madrid en beschikt over een aflopend contract. De clubleiding van Barcelona is gecharmeerd van Asensio.

'Buitenkans op de transfermarkt: Barcelona droomt van Asensio'
© Pro Shots

Dat Asensio baalt van zijn gebrek aan speeltijd, bleek uit beelden die vorige week opdoken: hij reageerde boos toen hij besefte dat hij niet zou invallen tegen Real Mallorca (4-1 zege). Dit seizoen kwam Asensio niet verder dan twee invalbeurten in La Liga en twee in de Champions League. Vorige week woensdag kwam hij tot scoren tegen RB Leipzig (2-0). Als Asensio zijn contract niet verlengt en in de winter geen transfer maakt, zou Barcelona hem graag verwelkomen op transfervrije basis.

© Pro Shots

De 26-jarige aanvaller wordt zakelijk bijgestaan door Jorge Mendes, die een goede relatie heeft met voorzitter Joan Laporta van Barcelona. Het belang van die factor 'mag niet worden onderschat, aldus Mundo Deportivo. In Camp Nou wordt Asensio vanwege zijn 'leeftijd, kwaliteit en tactische veelzijdigheid' gezien als een goede aanwinst, die nog een lange carrière voor zich heeft.

Asensio is inzetbaar op beide flanken van de voorhoede en desnoods ook in de as van het veld, waarmee hij Barcelona van veel nieuwe opties kan voorzien. Met spelers als Ansu Fati, Ferran Torres, Raphina, Ousmane Dembélé, Robert Lewandowski en Memphis Depay is de voorhoede momenteel niet slecht bezet, maar het is de vraag hoe de selectie er volgend seizoen uitziet. De club ziet Asensio als een potentiële buitenkans.

Asensio speelde vorig seizoen nog 42 officiële wedstrijden, waarvan 19 als invaller. De opkomst van Vinícius Júnior, Rodrygo en Federico Valverde heeft ervoor gezorgd dat zijn uitzicht op speeltijd is beperkt. In het verleden gingen slechts drie spelers rechtstreeks van Real Madrid naar Barcelona; Luis Enrique was in 1996 de laatste speler die dat deed.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.