Asensio heeft geluk: 'Elke andere trainer had hem aan kant gehouden'

Reacties

Marco Asensio heeft de geuite woede van zondag gebruikt om drie dagen later Real Madrid te helpen RB Leipzig op de knieën te dwingen. Dat constateerde ook trainer Carlo Ancelotti.

Asensio heeft geluk: 'Elke andere trainer had hem aan kant gehouden'
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
2 - 0
RB Leipzig
RB Leipzig

Het was woensdag zijn vijftigste goal voor Real Madrid. Asensio stond na de 2-0 tegen RB Leipzig in de Champions League na alle felicitaties van zijn teamgenoten bescheiden zijn treffer te vieren, alsof hij zijn excuses maakte aan de aanhang van De Koninklijke.

Het wederzijdse applaus stond in contrast met de laatste dagen. Afgelopen zondag had hij nog voor ergernis en irritatie gezorgd. De achterban van Real was niet vergeten hoeveel misbaar hij had gemaakt toen hij ondanks zijn warming-up niet mocht invallen tegen Real Mallorca. Bij zijn entree tegen RB Leipzig klonken fluitconcerten.

Ancelotti bleek namelijk niet zo hardvochtig als onder anderen Pedrag Mijatovic had verwacht. 'Asensio heeft veel geluk dat Ancelotti zijn trainer is. Elke andere trainer had hem aan de kant gehouden', had de oud-spits gezegd. Maar Asensio werd bijna een half uur gegund om zich te revancheren. In de 64ste minuut maakte hij zijn entree om in de extra tijd die op te luisteren met een doelpunt.

Ancelotti was blij met het doelpunt van Asensio. 'Ik denk dat hij het nodig had. Hij twijfelde of hij zou vertrekken. Hij is gebleven en daar waren we allemaal blij mee', zei de Italiaan. 'Ik heb hem ook gefeliciteerd. Hij was beslissend. Zijn uitbarsting heeft ervoor gezorgd dat zijn houding op de daaropvolgende trainingen beter was.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Meer Marco Asensio
Meer over Marco Asensio
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.