Beelden van woedende Asensio duiken op: 'Ik ben het eens met zijn boosheid'

Reacties

Marco Asensio was zondag niet blij met zijn gebrek aan speeltijd in de wedstrijd tegen Real Mallorca (4-1). De aanvaller van Real Madrid hoopte twintig minuten voor tijd te mogen invallen, maar reageerde verbolgen toen bleek dat hij op de bank moest blijven. Carlo Ancelotti kon zich de woede van Asensio wel voorstellen.

Beelden van woedende Asensio duiken op: 'Ik ben het eens met zijn boosheid'
© Pro Shots

Toen Lucas Vázquez twintig minuten voor tijd geblesseerd raakte, bij een 1-1 stand, koos Ancelotti ervoor om Dani Carvajal binnen de lijnen te brengen als vervanger. Dat was het laatste wisselmoment van Real en dus werd voor Asensio duidelijk dat hij, voor de vierde keer in vijf competitieduels, de volledige wedstrijd op de bank bleef. De gefrustreerde aanvaller, die zich aan de zijlijn warmliep, wierp zijn hesje richting de dug-out, schopte iets op de grond en gooide een flesje weg toen hij weer plaatsnam in de dug-out.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ancelotti verklaarde zijn gedachtegang voordat hij gebruikmaakte van het laatste wisselmoment. In totaal voerde hij vier wissels door in de wedstrijd, waar dat er vijf hadden kunnen zijn. 'We troffen voorbereidingen om Mariano (Díaz, red.) te laten invallen als we niet op 2-1 zouden komen', blikte de trainer terug in de Spaanse pers. 'Lucas raakte geblesseerd, we hadden nog maar één wisselmoment en ik heb er toen niet aan gedacht om een extra wissel door te voeren. Als hij boos is, dan ben ik het met hem eens. Dat hoort erbij, dat betekent dat je wilt spelen.'

© Pro Shots

Niet alleen Asensio werd boos tijdens de wedstrijd. Ook bij basisspeler Vinícius Júnior, de maker van de 2-1, kwamen frustraties aan de oppervlakte. Hij werd de gehele wedstrijd opgezocht door tegenstanders en was boos op de scheidsrechter, die er in zijn ogen niet genoeg tegen optrad. 'Hij is een bijzondere speler. Soms worden tegenstanders boos op hem, daar moet hij altijd mee omgaan. Als je verliest wordt de woede groter, dat gebeurt in het voetbal. Vinícius moet van deze ervaringen leren', doceerde Ancelotti.

'De scheidsrechter moet gerespecteerd worden, ook als die fouten maakt', voegde de oefenmeester toe. 'Vinícius heeft veel kwaliteit en wordt opgezocht door de tegenstanders. Dat is normaal voor een speler die zo goed is als hij. Ik hoef verder niets te doen. Ik zie dat Vinícius de scheidsrechter en zijn tegenstanders respecteert.' Real Madrid won de eerste vijf wedstrijden in La Liga en staat met vijftien punten bovenaan. Volgende week wacht een kraker op bezoek bij Atlético Madrid.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.