'Buitengewone' De Ligt maakt grote indruk op Buffon

Reacties

Na de zege van Juventus op SPAL stak Gianluigi Buffon de loftrompet over Matthijs de Ligt, die er met zijn collega-verdedigers voor zorgde dat De Oude Dame de nul hield.

'Buitengewone' De Ligt maakt grote indruk op Buffon

Waar trainer Maurizio Sarri vooral stilstond bij de prestaties van zijn middenvelders en aanvallers lichtte Buffon de ex-Ajacied uit. 'Ik zag een buitengewone speler', liet Buffon weten via de officiële kanalen van Juventus. 'Hij was heel geconcentreerd. Van de eerste tot en met de laatste minuut was hij exceptioneel.'

Buffon werkte tegen SPAL overigens zijn 903de wedstrijd af in clubverband, waarmee hij AC Milan-icoon Paolo Maldini onttroonde als de Italiaan met de meeste duels. De 41-jarige doelman vierde in november 1995 zijn Serie A-debuut, vier jaar voor de geboorte van De Ligt. Bill Clinton was destijds nog president van de Verenigde Staten en de lire was nog een wettig betaalmiddel. 'Ik ben heel blij dat ik op deze leeftijd fysiek nog zo sterk ben. Het leven geeft me heel veel.'

Dinsdag treedt Juventus in de Champions League aan tegen Bayer Leverkusen. Naar alle waarschijnlijkheid wordt Buffon dan in het doel afgelost door Wojciech Szczesny.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Juventus
Meer over Juventus
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.