Buitenaardse Cavani leidt Napoli naar nieuwe records

Edinson Cavani eiste gisteren in de competitiewedstrijd weer eens de hoofdrol voor zich op. Met drie treffers leidde hij Napoli naar een 3-1 zege op Internazionale.

Buitenaardse Cavani leidt Napoli naar nieuwe records

Napoli is bijna zeker tweede en gaat rechtstreeks de Champions League in, Cavani staat alweer op 26 treffers. Bovendien vestigden de Napolitanen twee historische records. Tegen Internazionale boekte de ploeg de 21ste competitiezege van het seizoen.

Dit aantal behaalde Napoli alleen in de seizoenen 1989/90 - de laatste keer dat de titel werd veroverd - en 2010/11. Twee jaar terug eindigde Napoli op de derde plaats met zeventig punten. Nu is Napoli, met 72 punten na 35 duels, dat aantal al voorbij.

Claudio Anellucci, zaakwaarnemer van Cavani, noemde de spits van buitenaardse klasse. 'Ik zat te kijken en besefte me dat ik de zaakwaarnemer ben van een speler die in Napels net na Diego Maradona komt.'

Anellucci ging verder. 'Het was een avond om voor altijd te herinneren. We waren getuige van een monsterlijke wedstrijd met een ongelofelijke Cavani. Iedereen had het over hem.' De agent van de Uruguayaanse spits las ook de kritische volgers nog even de les. 'De zogenaamde kenners vroegen zich af of Cavani zonder de naar Paris Saint-Germain vertrokken Ezequiel Lavezzi net zo veel kon scoren. Ze hadden gelijk, dat kon ie niet. Hij scoort zelfs meer.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen