Cavani en Balotelli helpen Napoli en AC Milan aan zege

De topvier van Italië heeft geen fouten gemaakt in de strijd om de bovenste plekken. Waar koploper Juventus zaterdag al won, wisten de achtervolgers ook te zegevieren. Mario Balotelli en Edinson Cavani lieten van zich spreken.

Cavani en Balotelli helpen Napoli en AC Milan aan zege

Napoli – Atalanta 3-2In eigen huis liet Edinson Cavani eindelijk weer eens van zich horen. De aanvaller was in de eerste seizoenshelft zeer scherp voor het doel, maar stond de laatste acht duels droog. Tegen Atalanta was het weer raak. Na drie minuten mocht de Uruguayaan aanleggen voor een strafschop en brak hij de ban. Na een halfuur trok Paolo Cannavaro de stand echter weer gelijk. De verdediger van Napoli liep de bal onbedoeld in het eigen doel.

Na rust ging het op en neer in Napels. Na ruim een uur zorgde Cavani voor een nieuwe voorsprong door in de zestien weg te draaien bij zijn verdediger en de bal binnen te schuiven. Atalanta gaf niet op en kwam met nog een kwartier te gaan op gelijke hoogte dankzij Gérman Denis, die profiteerde van een glijpartij van zijn tegenstander Valon Behrami. Napoli stelde echter orde op zaken en hield de drie punten alsnog in eigen huis. Op aangeven van invaller Pablo Armero was Goran Pandev de matchwinner door vlak voor tijd van dichtbij de 3-2 binnen te knallen. Daarmee behoudt Napoli de tweede plek in de Serie A met negen punten achterstand op koploper Juventus, maar met twee punten voorsprong op nummer drie AC Milan.

AC Milan – Palermo 2-0Na de 4-0 afstraffing bij Barcelona in de Champions League wist AC Milan dat het zich volledig kan focussen op de Serie A. Lang hadden de Rossoneri niet nodig om het verschil te maken. Bij het eerste gevaarlijke moment werd Mario Balotelli in de zestien aan zijn shirt getrokken, waarna de bal op de stip ging. De spits benutte het buitenkansje na acht minuten zelf.

AC Milan bleef vervolgens de betere ploeg en wist na ruim een uur de voorsprong te verdubbelen. Na zwak uitverdedigen bij Palermo bleef de bal hangen voor het doel, waarna opnieuw Balotelli van dichtbij de 2-0 binnen wist te schieten. Daarmee bewees het enfant terrible opnieuw zijn waarde. In de zes competitieduels die Balotelli speelde sinds zijn komst naar Milan scoorde hij al zeven keer. Fiorentina – Genoa 3-2Ook Fiorentina verzaakte niet in de strijd om de bovenste plekken in de Serie A, al ging het met de nodige pijn en moeite. De ploeg uit Florence ging met een 1-0 voorsprong rusten door een doelpunt van Alberto Aquilani, maar moest in de tweede helft vol gas geven om de zege veilig te stellen. Na een klein uur maakte Daniele Portanova de 1-1, maar even later kwam Fiorentina weer op voorsprong door Juan Cuadrado.

Nog gaf Genoa zich niet gewonnen in een rommelige slotfase, toen Luca Antonelli twintig minuten voor tijd voor 2-2 zorgde. Het werd echter lastig voor Genoa toen Andrea Bertolacci in de 76ste minuut zijn tweede gele kaart kreeg. Fiorentina profiteerde direct; een hoekschop werd door Mattia Cassani in eigen doel gewerkt. Fiorentina blijft vierde met 51 punten, drie punten minder dan AC Milan.

Overige uitslagenPescara - Chievo 0-2Siena - Cagliari 0-0

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

{"title":"Actie: 50x je inzet voor winst van Oranje tegen Polen!","titleMobile":"Actie: 50x je inzet voor winst van Oranje tegen Polen!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:b038471f-73bd-4ee0-96c4-490369bb9214","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint Nederland zijn eerste poulewedstrijd? TOTO pakt uit met een welkomstactie (24+).","textMobile":"Wint Nederland zijn eerste poulewedstrijd? TOTO pakt uit met een welkomstactie (24+)."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen