Invaller Cavani bezorgt Napoli winst in spectaculair duel

Napoli heeft na een spectaculaire 5-3 zege op bezoek bij Torino de tweede plaats in de Serie A weer overgenomen van AC Milan. Blerim Dzemaili en Edinson Cavani speelden de hoofdrol.

Tot aan de 74ste minuut leek er geen vuiltje aan de lucht voor Napoli, dat op dat moment met 2-1 leidde in Turijn dankzij twee doelpunten van Dzemaili. Marek Hamsik miste ook nog een strafschop, maar de bezoekers leken op weg naar een zege in Stadio Olimpico.

Maar binnen vijf minuten draaide Torino de wedstrijd helemaal om. Voormalig AZ-spits Jonathas trok de stand gelijk door een strafschop te benutten en kort daarna schoot Riccardo Meggiorini na defensief gepruts de 3-2 binnen. Het antwoord van Napoli liet echter niet lang op zich wachten.

Dzemaili egaliseerde de stand in de tachtigste minuut - met zijn derde treffer van de avond - en daarna was het de beurt aan Cavani. De spits was met veel vertraging teruggekomen van interlandverplichtingen met Uruguay en begon daardoor op de bank, maar als invaller bezorgde hij zijn club de zege.

In de 84ste minuut krulde Cavani uit een vrije trap Napoli op voorsprong en in blessuretijd kopte hij de eindstand op het scorebord: 3-5. Door de overwinning hebben de Napolitanen nu 59 punten uit dertig wedstrijden, negen minder dan koploper Juventus. AC Milan volgt op twee punten achterstand.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.