Buijs ergert zich aan scheidsrechter: 'Hij heeft een hoop fouten gemaakt'

Danny Buijs was niet te spreken over de rol van scheidsrechter Rob Dieperink in het uitduel met FC Twente (2-0). De trainer van Fortuna Sittard ergerde zich aan zijn manier van fluiten en ging in de rust ook het gesprek aan met de arbiter.

FC Twente
FC Twente
2 - 0
Fortuna Sittard

Fortuna ging met tien man onderuit in Enschede, nadat verdediger Rodrigo Guth in de 35ste minuut van het veld werd gestuurd met zijn tweede gele kaart. 'Als je de deze wedstrijden speelt, moet je een beetje geluk hebben met een scheids', reageerde Buijs zaterdagavond bij ESPN. 'In de eerste minuut kreeg Twente al meteen een vrije trap toen Sierhuis zijn lichaam erin zette bij een duel en iemand van hen ging liggen. Als je continu dat soort dingen tegen krijgt, dan wordt het heel lastig voor een club als wij.'

Buijs vond de rode kaart voor Guth zwaar gestraft. 'Ik denk dat ze hem andersom niet zouden geven, daar hebben we het al veel vaker over gehad. Wij maken fouten en deze man heeft vandaag ook een hoop fouten gemaakt.' In de rust ging de coach het gesprek met Dieperink ook aan. 'Het ging mij erom dat hij na drie minuten meteen voor een vrije trap floot bij een fantastisch duel. Hij had een theorie waarom het wel een overtreding was, maar bij een hoop andere wedstrijden in de Eredivisie fluiten ze er niet voor.'

Buijs benadrukte dat Fortuna vooral naar zichzelf moest kijken na de tweede uitnederlaag op rij (eerder was Sparta Rotterdam met 4-0 te sterk). 'Wij moeten het in bepaalde situaties beter of slimmer doen. Je moet wel de duels aangaan. Als je Twente continu laat combineren en van kant laat wisselen, dan loop je alleen maar achter de bal aan, dat gaat niet werken', zei Buijs. 'Het is zonde dat we er geen wedstrijd van hebben kunnen maken, maar met een man minder wordt dat ook wel een heel zware klus.'