Buffon zit na afscheid niet lang stil en keert terug bij Italiaanse elftal

Reacties

Gianluigi Buffon keert terug bij de Italiaanse nationale ploeg. De recordinternational van Italië krijgt een rol in de technische staf van bondscoach Roberto Mancini.

Buffon zit na afscheid niet lang stil en keert terug bij Italiaanse elftal
© Pro Shots

Dat heeft de Italiaanse voetbalbond (FIGC) zaterdag bekendgemaakt. Buffon, die onlangs bevestigde dat hij na 28 jaar stopt als keeper, is de nieuwe teammanager van de Azzurri. Die rol werd de laatste jaren bekleed door Gianluca Vialli, maar de oud-spits van Sampdoria, Juventus en Chelsea overleed begin dit jaar.

Voorzitter Gabriele Gravina benaderde Buffon de afgelopen dagen en de 45-jarige legende heeft de aanbieding geaccepteerd. In september zal de oud-doelman van Juventus, Parma en Paris Saint-Germain zich voor het eerst bij de nationale ploeg voegen. In 2018 was de 176-voudig international voor het laatst van de partij.

Destijds stond Buffon in een oefeninterland met Argentinië voor het laatst onder de lat bij Italië. In clubverband ging de voormalige captain van de Squadra Azzurra nog vijf jaar door, totdat hij deze week zijn afscheid aankondigde. Van een sabbatical wil Buffon blijkbaar niets weten, blijkt wel uit zijn nieuwe functie.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Gigi is en blijft immers een liefhebber, zo blijkt uit wel op zijn reactie op het nieuws via Twitter. 'Ik keer terug bij de nationale ploeg, omdat de jongen die dertig jaar geleden voor het eerst door de poorten van het trainingscomplex Coverciano liep, nog steeds dromen heeft en die graag wil delen met de Italiaanse fans.'

Bekijk hier al onze video's
Meer G. Buffon
Meer over G. Buffon
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.