Italië bedroefd: voetbalicoon Gianluca Vialli (58) overleden

Reacties

Gianluca Vialli is vrijdag op 58-jarige leeftijd gestorven aan de gevolgen van alvleesklierkanker. De ziekte trof hem vorig jaar voor een tweede keer en is de oud-voetballer nu fataal geworden.

Italië bedroefd: voetbalicoon Gianluca Vialli (58) overleden
© Pro Shots

Vialli is een grote naam in het Italiaanse voetbal. Hij speelde 59 interlands voor de Azzurri en maakte daarnaast faam als aanvaller bij onder meer Sampdoria en Juventus.

Vialli was onderdeel van het Juventus-team dat in 1996 de finale van de Champions League van Ajax wist te winnen, en van de ploeg van Sampdoria die vier jaar eerder pas in de finale strandde. Bij beide clubs won hij één Scudetto - voor de ploeg uit Genua de enige ooit.

Ook in Londen was Vialli een graag geziene gast. Na zijn passage in Turijn trok hij naar Londen. Op Stamford Bridge vervulde hij de rol van speler-manager. Aan zijn prijzenkast voegde hij daar de FA Cup, League Cup en Europacup voor Bekerwinnaars toe.

Een belangrijke rol was voor Vialli weggelegd tijdens het vorige EK. In zijn Sampdoria-dagen had Vialli innige vriendschap gevormd met bondscoach Roberto Mancini, die hem als zijn assistent vroeg. Vialli was met zijn positieve persoonlijkheid een veelgenoemde factor in het succes van de ploeg, die er met de beker vandoor ging.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.