Buffon is helder: 'Werken, werken en nog eens werken'

Reacties

Hij werd in 2006 wereldkampioen met Italië en hoopt komende zomer nog eens te schitteren op een eindtoernooi: Gianluigi Buffon mikt met het nationale elftal op EK-succes. Bikkelhard werken is de enige manier voor dit Italië om dat te bereiken volgens de doelman.

Buffon is helder: 'Werken, werken en nog eens werken'

'We hebben misschien niet meer dusdanig veel talent als vier of vijf jaar geleden, daarom moeten we werken, werken en nog eens werken. Het resultaat is logisch. Op het veld spelen we compact en georganiseerd', aldus de 38-jarige Juventus-doelman tegen Rai Sport. Zaterdag tegen Spanje moest Buffon één keer vissen door toedoen van Aritz Aduriz. Een oefenduel met Duitsland vormt dinsdagavond de volgende test voor de Italiaanse internationals, die komende zomer afscheid nemen van bondscoach Antonio Conte.

'Iemand als Conte heeft moeite om niet iedere dag op het veld te staan. Zijn periode als bondscoach was een uitzondering voor hem en hij heeft met het nationale team voor een nieuwe koers gekozen. Italië moet mee in de moderne manier van voetballen', zegt Buffon, die eerder al samenwerkte met Conte bij Juventus.

De jaren beginnen inmiddels te tellen voor Buffon. De ervaren sluitpost toont steeds vaker zijn filosofische kant. Zo schreef hij onlangs een liefdesbrief aan het doel en maakt hij nu een vergelijking met motorracelegende Valentino Rossi. 'Mijn relatie met het doel is net als die tussen Valentino en zijn motor. Heb je gezien hoe hij zijn motor streelt? Voor mij is iedere tegengoal als een klap voor mij en het doel.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.