Buffon (42) verlaat San Siro met bijzonder shirt: 'Ik wacht op de kleinkinderen'

Reacties

Gianluigi Buffon bewees donderdagavond maar weer eens dat hij nog zeker niet versleten is. De 42-jarige doelman was in de bekerwedstrijd tegen AC Milan (1-1) een van de uitblinkers bij Juventus en voegde na het laatste fluitsignaal een bijzonder shirtje toe aan zijn collectie.

Buffon (42) verlaat San Siro met bijzonder shirt: 'Ik wacht op de kleinkinderen'
© Pro Shots

Buffon hield Juventus in San Siro met enkele knappe reddingen op de been, voordat Cristiano Ronaldo vlak voor tijd uit een discutabele strafschop de gelijkmaker binnenschoot. Buffon is weliswaar niet meer de eerste keus onder de lat bij Juventus (dat is Wojciech Szczesny); hij liet tegen Milan wel weer zien dat er nog altijd op hem gerekend kan worden.

'De reden dat ik nog steeds actief ben, is omdat ik denk dat ik nog kan presteren op een hoog niveau', zei Buffon tegen RAI. 'Dit soort wedstrijden geeft me alleen nog maar meer motivatie. Ik voel in dit soort duels een nog sterker verantwoordelijkheidsgevoel.'

Buffon verliet Milaan met het shirt van Daniel Maldini, de achttienjarige zoon van Paolo die onlangs zijn debuut in het eerste elftal maakte. Maldini deed tegen Juventus overigens niet mee. 'Ik heb in mijn verzameling nu de shirts van Enrico Chiesa en zijn zoon, George Weah en zijn zoon en Paolo Maldini en zijn zoon. Ik wacht op de kleinkinderen!', grapte Buffon.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.