Wojciech Szczesny: bekritiseerd bij Arsenal, onbetwiste nummer één bij Juventus

Reacties

Wojciech Szczesny is voor Juventus de keeper van het heden én de toekomst. De Pool heeft dinsdag zijn handtekening gezet onder een nieuw contract, dat tot de zomer van 2024 doorloopt.

Wojciech Szczesny: bekritiseerd bij Arsenal, onbetwiste nummer één bij Juventus
© Pro Shots

Juventus spreekt met de verbeterde verbintenis het vertrouwen uit in Szczesny, die in de zomer van 2017 werd overgenomen van Arsenal. Die club had hem al eerder verhuurd aan AS Roma en in de twee jaar in de Italiaanse hoofdstad maakte Szczesny veel indruk. Dat terwijl hij er in zijn jaren bij Arsenal toch regelmatig werd getwijfeld aan zijn kwaliteiten. Niet voor niets haalden The Gunners in 2015 Petr Cech binnen.

In Italië bewees Szczesny wel degelijk een betrouwbare doelman te zijn. Zo hield hij in zijn tweede seizoen veertien keer een clean sheet en haalde hij met Roma 87 punten, goed voor de tweede plek op de eindrangschikking. Szczesny overtuigde met zijn goede spel de scouts van Juventus, die op zoek waren naar een opvolger voor Gianluigi Buffon. Juventus hoefde slechts 12,2 miljoen euro te betalen aan Arsenal om de keeper binnen te kunnen halen.

Szczesny wisselde in zijn eerste seizoen in Turijn de wedstrijden af met Buffon, die in de zomer van 2018 koos voor een avontuur bij Paris Saint-Germain. Szczesny greep na het vertrek van de clubicoon zijn kans en is uitgegroeid tot de onbetwiste nummer één onder de lat bij Juventus. Ook nu Buffon sinds afgelopen zomer weer terug is in Turijn, is Szczesny verzekerd van zijn basisplaats.

De 29-jarige Pool beschikte over een contract dat nog anderhalf jaar (tot de zomer van 2021) doorliep. Juventus heeft deze verbintenis nu opengebroken en is van plan om nog lang met Szczesny samen te werken. Szczesny werd tot dusver twee keer kampioen met Juventus en won eenmaal de Coppa Italia en Supercoppa. 

Bekijk hier al onze video's
Meer Juventus
Meer over Juventus
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.