Bruma gaat (nog) niet naar het land met de langstlopende transfermarkt

Reacties

Het is Fenerbahçe nog niet gelukt om Bruma te verkopen. De aanvaller is aangeboden bij Maccabi Tel Aviv, maar volgens media in Turkije kan de Israëlische club zijn salaris niet ophoesten.

Bruma gaat (nog) niet naar het land met de langstlopende transfermarkt

Bruma is niet ingeschreven voor de eerste seizoenshelft en mag vertrekken bij Fenerbahçe, maar het aantal potentiële nieuwe clubs is beperkt. Hij kan alleen nog verkocht worden aan clubs uit landen waarin de transfermarkt nog open is. Zijn wens om actief te blijven in Europa maakt de zoektocht ook moeilijker.

In Griekenland en Servië sluit de transfermarkt donderdag; daarna kan er alleen nog worden onderhandeld met clubs uit Bosnië-Herzegovina, Armenië, Oekraïne en Israël. In geen enkel UEFA-land sluit de transfermarkt later dan in Israël (28 september), waardoor er nog voldoende tijd is om naar dat land te verkassen.

Bruma zag een overstap naar Maccabi Tel Aviv wel zitten, maar zijn jaarsalaris van 1,4 miljoen euro vormt een te groot obstakel. Op dit moment ligt vraag en aanbod te ver uit elkaar. Maccabi heeft met Yonatan Cohen, een ex-speler van de club die momenteel uitkomt voor Pisa, al een alternatief achter de hand.

Medio juni maakte Fenerbahçe bekend dat Bruma voor een seizoen wordt gehuurd van PSV. De huurdeal bevat een verplichte optie tot koop, maar Fenerbahçe heeft geen interesse in het vastleggen van de Portugees. De club probeert juist van hem af te komen. PSV moet toestemming geven voor een eventuele transfer.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.