'Fenerbahçe probeert nu al van Bruma af te komen, PSV moet instemmen'

Reacties

Fenerbahçe probeert van Bruma af te komen, zo schrijven diverse media in Turkije. De huurling van PSV komt momenteel niet voor in de plannen van trainer Jorge Jesus. Een vertrek van Bruma is echter een ingewikkelde kwestie, want in veel landen is de transfermarkt al gesloten en PSV moet toestemming geven.

'Fenerbahçe probeert nu al van Bruma af te komen, PSV moet instemmen'
© Imago

Medio juni maakte Fenerbahçe bekend dat Bruma voor een seizoen wordt gehuurd van PSV. De huurdeal bevat een verplichte optie tot koop, maar Fenerbahçe heeft geen interesse in het vastleggen van de Portugees. Mede door de regelgeving in Turkije probeert Fenerbahçe nu van Bruma af te komen. De club uit Istanbul heeft momenteel zeventien buitenlandse spelers en dat zijn er drie te veel.

Bruma, Filip Novak en Mauricio Lemos mogen daarom uitzien naar een nieuw avontuur. Het kan echter moeilijk worden om Bruma te verkopen, want PSV moet toestemming geven voor een transfer. De 27-jarige buitenspeler wil actief blijven in Europa; een toekomst in bijvoorbeeld het Midden-Oosten zou hij niet zien zitten. De opties zijn beperkt, want in de meeste landen is de transfermarkt al gesloten.

De Turkse krant Fanatik noemt Griekenland, Rusland en België als potentiële bestemmingen voor Bruma. In Griekenland en Rusland is de transfermarkt nog respectievelijk negen en twee dagen open, maar in België sluit die dinsdagavond al. Als het Fenerbahçe niet lukt Bruma te verkopen, zal hij geen deel uitmaken van de 'quotumlijst' van veertien buitenlandse spelers, maar wordt zijn salaris wel doorbetaald. Dat zou voor Fenerbahçe een financiële tegenvaller zijn.

Bruma hoopte in Turkije juist weer op te bloeien. De aanvaller kende in dat land eerder een succesvolle periode bij Galatasaray. Bruma deed dit seizoen mee in beide voorrondewedstrijden tegen Dinamo Kiev (Champions League) en 1. FC Slovácko (Europa League), maar kwam tot slechts één optreden in de Süper Lig. Scoren deed hij dit seizoen nog niet. In drie seizoenen bij PSV speelde hij 81 officiële wedstrijden. Daarin maakte Bruma vijftien treffers en gaf hij tien assists.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.