Duidelijkheid over Bruma-deal: PSV ziet de Portugees niet meer terug

Reacties

Armindo Bruma laat PSV definitief achter zich. Fenerbahçe maakte dinsdagavond bekend dat het de aanvaller slechts zal gaan huren, maar de clubs zijn een verplichte optie tot koop overeengekomen. Dat betekent dat Bruma niet meer terugkeert naar Eindhoven.

Duidelijkheid over Bruma-deal: PSV ziet de Portugees niet meer terug
© Pro Shots

Dinsdagavond werd al bekend dat Bruma PSV zou gaan verlaten. De aanvaller was al op weg naar Istanbul voor de medische keuring. Fenerbahçe schepte echter onduidelijkheid over de deal, door te melden dat het om een huurtransfer zou gaan. Dat blijkt te kloppen, maar vanwege een verplichte optie tot koop zit het PSV-avontuur van Bruma er definitief op.

In 2019 maakte PSV zeker tien miljoen euro over aan RB Leipzig om de beschikking te krijgen over de diensten van Bruma, die destijds een contract voor vijf jaar tekende (en dus nog voor twee jaar vastligt). De Eindhovenaren zullen nu een flink verlies moeten accepteren. Het is niet bekend wat Fenerbahçe precies zal gaan betalen.

Bruma hoopt in Turkije weer op te bloeien. De Portugees kende in dat land eerder een succesvolle periode bij Galatasaray. In drie seizoenen bij PSV kwam de 27-jarige Bruma tot 81 officiële wedstrijden voor de Eindhovenaren. Daarin maakte hij vijftien treffers en gaf hij tien assists. Tussendoor werd hij verhuurd aan Olympiakos Piraeus.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.