Bruijn en NEC hebben elkaar nodig in hang naar Eredivisie

Reacties

Na elke speelronde in de Keuken Kampioen Divisie selecteert VI op basis van de beoordelingen van de verslaggevers een Speler van de Week. Deze keer is dat middenvelder Jordy Bruijn, door NEC gehuurd van SC Heerenveen.

Bruijn en NEC hebben elkaar nodig in hang naar Eredivisie

De wederopstanding van NEC kreeg gestalte tijdens het Paasweekend. Mooier wordt het niet. Zeker niet in Nijmegen. Er is plotseling weer vertrouwen in een goede afloop van het seizoen. Interim-trainer Ron de Groot lijkt het huzarenstukje toch te gaan klaren. Na de late 3-2 zege op FC Volendam van vrijdag volgde nu een 2-1 overwinning op concurrent RKC Waalwijk. NEC ligt alsnog op koers om de play-offs te halen. En dat is nieuws op zich.

De Nijmegenaren danken daarvoor in het bijzonder een trio huurlingen: doelman Mattijs Branderhorst (Willem II), spits Ferdy Druijf (AZ) en middenvelder Jordy Bruijn (SC Heerenveen, foto). Bruijn liet tegen RKC Waalwijk zien waarom zijn Friese werkgever hem volgend seizoen een serieuze kans wil geven. Centraal op het middenveld verstuurt hij passes, sluit hij aan bij de aanvallers en bewaakt hij de balans in het elftal. Als gelegenheidsaanvoerder (bij afwezigheid van de geschorste Joey van den Berg) vervulde hij een voortrekkersrol. De assist op de winnende goal van Jonathan Okita maakte zijn prima optreden af.

Bruijn en Druijf zijn potentiële Eredivisie-spelers. Zij kunnen NEC zomaar nog een rol van betekenis laten spelen in het slot van dit seizoen. De Nijmegenaren hebben gezien het seizoen geen recht op een Eredivisie-plek, maar in de play-offs kan veel, zo niet alles. Bruijn kwam in januari op huurbasis over uit Friesland en paste zich wonderbaarlijk snel aan. De geboren Amsterdammer belandde via Ajax bij Heerenveen, in Amsterdam speelde hij één keer voor Jong Ajax. Meer zat er daar voor de kleine middenvelder niet in.

Ook in Heerenveen bleef een echte doorbraak voor de inmiddels 22-jarige Bruijn vooralsnog uit. De uitleenbeurt aan NEC pakt in ieder geval goed uit. Hij maakt minuten en is belangrijk. En vanuit Friesland sijpelde het bericht door dat hij een nieuw contract tegemoet kan zien. De echte doorbraak in de Eredivisie kan er dus alsnog komen. Bruijn deed een stap terug om er weer eentje vooruit te kunnen maken. Of dat ook voor NEC geldt is de vraag.

De topvijf van speeldag 36:

1. Jordy Bruijn (NEC) 8,0
2. Terell Ondaan (Telstar) 8,0
3. Robbert Schilder (SC Cambuur) 7,5
4. Zakaria Aboukhlal (Jong PSV) 7,5
5. Dominik Kotarski (Jong Ajax) 7,5

Hoog Telstar-gehalte in Elftal van de Week

Met liefst vier spelers is Telstar hofleverancier van het Elftal van de Week van speeldag 36. Play-off-deelname lijkt onwaarschijnlijk, maar de 4-0 zege op het bedroevende Roda JC Kerkrade mocht er zijn. Terell Ondaan is opgeleefd bij de ploeg van trainer Mike Snoei en ook Senne Lynen, Sven van Doorm en Melle Springer verdienden een uitverkiezing. De drie jonge spelers maken de laatste weken een prima indruk bij de Witte Leeuwen.

Opvallend deze week is dat er geen spelers van de topploegen FC Twente, Sparta Rotterdam, Go Ahead Eagles, FC Den Bosch en Almere City CF opgenomen zijn bij de beste elf. De vijf hoogst geklasseerde ploegen wonnen allemaal niet. Wel vinden we drie spelers van een beloftenelftal terug: doelman Dominik Kotarski van Jong Ajax, middenvelder Mitchell van Rooijen van Jong FC Utrecht en Jong PSV-aanvaller Zakaria Aboukhlal.

SC Cambuur en NEC deden goede zaken in de strijd om de play-offs. De twee clubs lijken ternauwernood een mislukt seizoen nog enige glans te geven. NEC dankte daar twee huurlingen voor: Jordy Bruijn en Ferdy Druijf, Cambuur kon vertrouwen op de defensieve krachten Robbert Schilder en Matthew Steenvoorden.

FC Eindhoven-aanvoerder Branco van den Boomen stevent af op de eindoverwinning in het individueel klassement. SC Cambuur-doelman Xavier Mous, in beeld om bij Emmen Kjell Scherpen op te volgen, is de nieuwe nummer twee. Aitor Cantalapiedra van kampioen FC Twente, Dylan Seys van RKC Waalwijk en Bryan Smeets van TOP Oss delen plek drie.

Algemeen individueel klassement:

1. Branco van den Boomen (FC Eindhoven) 6,82
2. Xavier Mous (SC Cambuur) 6,53
3. Bryan Smeets (TOP Oss) 6,50
Aitor Cantalapiedra (FC Twente) 6,50
Dylan Seys (RKC Waalwijk) 6,50
6. Mohamed Rayhi (Sparta Rotterdam) 6,46
7. Javier Espinosa (FC Twente) 6,45
8. Huseyin Dogan (TOP Oss) 6,44
Istvan Bakx (Go Ahead Eagles) 6,44
10. Wout Brama (FC Twente) 6,42
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer NEC
Meer over NEC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.