Bij Feyenoord overbodige Zwarts solliciteert in dienst van Dordrecht

Reacties

Na elke speelronde in de Keuken Kampioen Divisie kiest VI op basis van de beoordelingen van de verslaggevers een Speler van de Week. Dit keer is dat FC Dordrecht-aanvaller Joël Zwarts.

Bij Feyenoord overbodige Zwarts solliciteert in dienst van Dordrecht

RKC Waalwijk en FC Dordrecht bezorgden het publiek een spectaculaire wedstrijd, eindigend in de ongebruikelijke uitslag van 4-4. Joël Zwarts was aan Dordtse zijde belangrijk. Afgedankt bij Feyenoord, solliciterend bij Dordrecht. De laagvlieger in de Keuken Kampioen Divisie speelt nergens meer om, in tegenstelling tot Zwarts die voor zijn toekomst speelt.

De aanvaller kwam in de winterstop in het kader van het samenwerkingsverband dat de Dordtenaren sloten met Feyenoord naar de Krommedijk. In elf duels heeft hij daar inmiddels vijf goals en drie assists achter zijn naam. Samen met Jari Schuurman en Crysencio Summerville heeft hij de Dordtse ploeg de broodnodige kwaliteitsimpulsen gegeven, maar voldoende om het seizoen nog een goed gevoel te geven in Dordrecht is het niet. Onder trainer Cláudio Braga speelde Dordrecht enkele spectaculaire duels, maar te veel tegengoals staan echte tevredenheid in de weg.

Joël Zwarts in actie voor FC Dordrecht in het competitieduel met SC Cambuur in februari.
Joël Zwarts in actie voor FC Dordrecht in het competitieduel met SC Cambuur in februari.

Zwarts kan met voldoening terugkijken op zijn half jaar in Dordrecht. Al hebben ze daar bij Feyenoord kennelijk een andere mening over. De Rotterdammers lieten Zwarts – die in december twee keer tot de wedstrijdselectie van Feyenoord behoorde - onlangs weten dat hij niet op een nieuwe verbintenis hoeft te rekenen. Die mededeling kwam hard aan, bevestigde Zwarts, omdat hij eerder te horen gekregen zou hebben dat een nieuwe overeenkomst er wel in zat.

Hij is nu dus op te pikken. Excelsior, de club die hij als jeugdspeler in 2017 verliet voor Feyenoord, toonde al voorzichtig interesse en er zullen meer Eredivisie- en Eerste Divisie-clubs zijn die in de deze week twintig wordende aanvaller een potentiële versterking voor de toekomst zien. Zwarts solliciteerde met zijn optreden tegen RKC Waalwijk in ieder geval nadrukkelijk. Hij heeft nog drie wedstrijden om meer interesse aan te wakkeren.

Daarnaast heeft hij de deur geopend voor andere Feyenoord-beloften om de wijk naar Dordrecht te gaan nemen. De Rotterdamse talenten kunnen niet net zoals hun leeftijdsgenoten bij Ajax, PSV, AZ en FC Utrecht ervaring opdoen in het profvoetbal door met hun beloftenploeg in de Keuken Kampioen Divisie uit te komen. Geen Jong Feyenoord in de Eerste Divisie, het blijft een gemiste kans. Zeker als je ziet dat talenten zoals Zwarts mee kunnen op dit niveau en de stap naar het eerste elftal wellicht makkelijker te maken zou zijn geweest.

De topvijf van speeldag 35: 

1. Joël Zwarts (FC Dordrecht) 7,5
2. James Efmorfidis (Almere City FC) 7,5
3. Mike Trésor Ndayishimiye (NEC) 7,5
4. Dimitri Lavalée (MVV Maastricht) 7,5
5. Joey Veerman (FC Volendam) 7,5

Uitblinkers bij op play-off-plekken azende ploegen
De strijd om de play-off-plaatsen is in volle gang en nadert het hoogtepunt. Spelers van de kandidaten voor het competitietoetje vinden we terug in het Elftal van de Week.

Almere City FC is hard op weg de laatste periode te veroveren en een plek in de topvijf veilig te stellen. De vierde periodetitel kan zelfs op Tweede Paasdag al veiliggesteld worden als de Almeerders winnen bij FC Dordrecht. Radinio Balker en James Efmorfidis staan symbool voor de opgeleefde ploeg van interim-trainer Ole Tobiasen. Zij staan niet voor het eerst in het Elftal van de Week.

Ook NEC maakt nog altijd kans op de extra wedstrijden. Ook hier een interim-trainer, Ron de Groot, die de ploeg aan de praat gekregen heeft. Doelman Mattijs Branderhorst en aanvaller Mike Trésor Ndayishimiye vervulden een hoofdrol in de late zege op FC Volendam. Bij de tegenstander was Joey Veerman na lang blessureleed eindelijk terug in de basis. Hij liet direct zijn talent zien.

Naast Almere City en NEC is ook Go Ahead Eagles met twee spelers vertegenwoordigd. De Deventenaren klopten Jong PSV en zullen zich via een plek in de topvijf plaatsen voor de play-offs. Jeroen Veldmate en Richard van der Venne werden aangeduid als belangrijke krachten in de zege op de Eindhovense beloften.

Fankaty Dabo (met Sparta zeker van play-off-deelname) en Dimitri Lavalée (van het nog altijd kansrijke MVV Maastricht) maken de defensie compleet. Daan Rienstra van het ook nog hopende RKC Waalwijk completeert het middenveld. Voorin is Speler van de Week Joël Zwarts terug te vinden. Voor zijn Dordrecht duurt het seizoen nog drie wedstrijden.

FC Eindhoven-aanvoerder Branco van den Boomen blijft uiteraard aan de leiding in het individueel klassement. Of hij met FC Eindhoven de play-offs haalt is nog maar de vraag, maar de winst in het individueel spelersklassement lijkt hem niet meer te kunnen ontgaan. De Spaanse FC Twente-smaakmaker Aitor Cantalapiedra en RKC Waalwijks Dylan Seys delen de tweede plek.

Algemeen individueel klassement:

1. Branco van den Boomen (FC Eindhoven) 6,85
2. Dylan Seys (RKC Waalwijk) 6,53
Aitor Cantalapiedra (FC Twente) 6,53
4. Bryan Smeets (TOP Oss) 6,50
Xavier Mous (SC Cambuur) 6,50
6. Mohamed Rayhi (Sparta Rotterdam) 6,46
Javier Espinosa (FC Twente) 6,46
8. Istvan Bakx (Go Ahead Eagles) 6,44
Emil Hansson (RKC Waalwijk) 6,44
10. Huseyin Dogan (TOP Oss) 6,42
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.