Jong PSV schiet laatste hoop Sparta aan diggelen op dag vol verrassingen

In de Keuken Kampioen Divisie kroonde FC Twente zich maandag tot kampioen, aangezien Sparta Rotterdam er niet in slaagde te winnen bij Jong PSV. Het was niet de enige verrassing van de middag.

Jong PSV
Jong PSV
2 - 0
Sparta Rotterdam

Bij puntenverlies van FC Twente was Sparta de enige die de Tukkers nog van een titel kon afhouden. Nog afgezien van het verloop in Enschede leek het in Eindhoven niet tot dat scenario te komen. Jong PSV was in de eerste helft de betere ploeg, met Mauro Júnior en Bart Ramselaar als twee van de middenvelders. De beloftenploeg beloonde zichzelf uiteindelijk pas in de 66ste minuut. Er werd geprofiteerd van een defensieve fout van de Spartanen. Joël Piroe maakte gebruik van zijn snelheid en gaf een goede assist op Zakaria Aboukhlal, die voor de 1-0 zorgde, tot vreugde ook van alle Twente-supporters. De opluchting in Enschede was nog groter toen op De Herdgang de 2-0 viel. Mauro benutte een strafschop na een overtreding van Dirk Abels, die daarvoor zijn tweede gele kaart kreeg. De ploeg van trainer Henk Fraser (foto) eindigde de middag van de laatste hoop daardoor met tien man.

TOP Oss
TOP Oss
1 - 0
Go Ahead Eagles

De toeschouwers in Oss moeten zich na de openingsfase toch hebben afgevraagd of er geen betere besteding van Tweede Paasdag mogelijk was geweest. De wedstrijd tussen de subtopper en de nummer drie van de Keuken Kampioen Divisie was pover. Vlak voor rust veerde het publiek op door een rode kaart voor Thomas Verheydt. De aanvaller van Go Ahead maakte bij zijn val in het strafschopgebied van Oss een trappende beweging en moest vertrekken. De thuisploeg profiteerde daar na rust van. Huseyin Dogan groeide uit tot de matchwinner door de bal in de 67ste minuut voorbij doelman Hobie Verhulst te rammen. Oss is daardoor de nieuwe nummer zeven op het tweede niveau, Go Ahead blijft derde en ziet Jong PSV naderen tot drie punten.

FC Dordrecht
3 - 2
Almere City FC

Almere trok vol vertrouwen naar Dordrecht na zes zeges op rij in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van interim-trainer Ole Tobiasen had echter geen antwoord op de goede traptechniek van Jari Schuurman. Het voormalige toptalent van Feyenoord opende in de achttiende minuut de score uit een directe vrije trap. Nadat kansen op meer door Feyenoord-huurlingen Joël Zwarts en Crysencio Summerville werden gemist, zorgde Oussama Zamouri direct na rust voor de 2-0. De Schapenkoppen denderden door. Na ruim een uur zorgde Zwarts voor de 3-0. De rode kaart voor Thomas Kok leek alleen een smetje op de feestvreugde bij de nummer zeventien van de ranglijst te zijn, maar Almere kwam nog dicht bij een punt. Damon Mirani zorgde voor de 3-1 en Youri Loen maakte de aansluitingstreffer, maar die viel te laat om door te drukken.

SC Cambuur
SC Cambuur
2 - 0
FC Den Bosch

Dat FC Den Bosch een moeilijke fase beleeft, werd in Leeuwarden ook weer duidelijk. De Brabanders kregen amper kansen en hielpen SC Cambuur ook nog aan de voorsprong. Leo Vaisanen maakte in de 34ste minuut een eigen doelpunt. Via Matthew Steenvoorden nam Cambuur na een uur een ruimere marge. Den Bosch bleef een grotere nederlaag bespaard door een gemiste strafschop van Robin Maulan, terwijl Stefano Beltrame tien minuten voor tijd namens de bezoekers ook een penalty miste. De Brabanders blijven wel zesde, terwijl Cambuur naar plek acht stijgt.

N.E.C.
N.E.C.
2 - 1
RKC Waalwijk

Voorafgaand aan het duel tussen NEC en RKC Waalwijk was het verschil tussen beide clubs slechts twee punten in het voordeel van de bezoekers, die vier plekken hoger stonden op de ranglijst. Na ruim een half uur kwam RKC op voorsprong in Nijmegen door een treffer van Stijn Spierings, maar de thuisclub toonde veerkracht. Drie minuten na rust zorgde Ferdy Druijf, met zijn 26ste treffer dit seizoen in de Keuken Kampioen Divisie, voor de gelijkmaker. In de 72ste minuut was de terugkeer van NEC compleet toen Jonathan Okita voor 2-1.

Telstar
Telstar
4 - 0
Roda JC Kerkrade

Roda JC Kerkrade blameerde zich op bezoek bij Telstar en moet vrezen dat het de play-offs misloopt. Halverwege was de schade nog beperkt voor de Limburgers, want door een treffer van Terell Ondaan stond het bij rust 1-0. Na de pauze ging het echter hard in het Rabobank IJmond Stadion, want Senne Lynen, Toine van Huizen en opnieuw Ondaan zorgden voor de twaalfde nederlaag dit seizoen van Roda JC. De bezoekers eindigden de wedstrijd met tien man, want na een uur kreeg Henk Dijkhuizen een rode kaart.