Bruggink neemt het op voor Rulli na blunder: 'Deze mis je als spits ook'

Ajax heeft een onfortuinlijke eerste helft achter de rug tegen Union 1. FC Berlin. De Amsterdammers incasseerden in de return van de tussenronde in de Europa League voor rust al twee doelpunten, die allebei gespreksstof opleveren.

Union Berlin
3 - 1
Ajax
Ajax

Ajax kwam in Duitsland al snel op achterstand, nadat de bal op de stip ging wegens een handsbal van Calvin Bassey. Vlak voor rust maakte Union Berlin vervolgens ook de 2-0 na een blunder van doelman Gerónimo Rulli. En dat terwijl Ajax even daardoor zelf een doelpunt van Mohammed Kudus terecht zag worden afgekeurd wegens buitenspel.

'Dit is het gevaar', concludeerde Pierre van Hooijdonk in de rust bij ESPN. 'Je hebt het gevoel dat je de wedstrijd onder de controle hebt, maar toch sta je met 2-0 achter', zei de oud-international, die de strafschop voor Union Berlin op zijn minst discutabel vond. 'We vinden allemaal dat hij niks kan, het is van zo dichtbij', doelde hij op de handsbal van Bassey.

Arnold Bruggink nam het op voor Rulli, die een schot van Josip Juranovic onder zich door liet glippen. 'Hij denkt dat de bal iets hoger opstuit. De bal blijft laag, normaal gaat-ie een klein beetje omhoog. Deze krijg je als spits ook op je onderkant van je schoen, dan mis je hem ook', aldus Bruggink, die voor het laatst in de studio zat als analist omdat hij mondeling akkoord is met FC Twente.