Club Brugge lijkt met RC Genk uit te maken wie de landstitel pakt in België. Maandag was nummer drie Standard Luik kansloos in het Jan Breydel Stadion.

Club Brugge
Club Brugge
4 - 0
Standard Luik

Voorafgaand aan de derde speelronde in de play-offs was het verschil tussen Brugge en Standard slechts één punt, maar dat was op het veld niet te zien. De bezoekers, waar Ajax-aankoop Razvan Marin de hele wedstrijd speelde, hadden geen schijn van kans en stonden halverwege met 3-0 achter.

Stefano Denswil en Ruud Vormer hadden een basisplaats bij Brugge en laatstgenoemde was betrokken bij het openingsdoelpunt in de 22ste minuut. De middenvelder stuitte op doelman Guillermo Ochoa, die de bal via zijn ploeggenoot Zinho Vanheusden alsnog in het doel zag gaan. Twee minuten later verdubbelde Siebe Schrijvers op aangeven van Hans Vanaken de voorsprong van de thuisclub en zes minuten voor rust kopte Emmanuel Dennis uit een hoekschop de 3-0 binnen.

Ook na rust was Club Brugge veel beter, maar mocht Standard Luik van geluk spreken dat de voet van het gaspedaal ging bij de thuisclub. Toch liep de vijftienvoudig kampioen van België nog verder uit. Tien minuten voor tijd bepaalde Wesley de eindstand op 4-0. Inmiddels waren ook Arnaut Danjuma Groeneveld en Sofyan Amrabat binnen de lijnen gekomen bij Club Brugge, dat met nog zeven duels voor de boeg één punt minder heeft dan koploper RC Genk. Zondag staat beide clubs tegenover elkaar in de Luminus Arena.