Brouwers hekelt houding Ajax: 'Alsof ze de Champions League hebben gewonnen'

Ajax won zondagmiddag met ruime cijfers van sc Heerenveen (4-1), maar in tegenstelling tot wat de uitslag doet vermoeden, ging het niet eenvoudig voor de Amsterdammers. Heerenveen-speler Luuk Brouwers baalt van de nederlaag en deelde een sneertje uit.

'Dit is echt enorm geflatteerd denk ik, dat heeft iedereen wel gezien', begint de middenvelder bij ESPN. 'Op het einde vallen we gewoon uit elkaar en gaan we dingen doen die we niet hebben afgesproken. We lieten de verdediging stikken.'

Na afloop van de wedstrijd stoorde Brouwers zich vooral aan de houding van de Ajax-spelers. 'Ze lopen hier van het veld alsof ze de Champions League-finale hebben gewonnen. Dat stoort me. Als je de wedstrijd terugkijkt, vind ik dat niet terecht.'

Ajax lijkt de boel sinds de komst van John van ’t Schip weer op de rit te hebben, maar Brouwers ziet nog steeds veel zwakke punten bij de thuisploeg. 'In de rust gaven we aan dat er bizar veel ruimtes lagen om te voetballen. Ze hebben gedurende de eerste helft wel iets omgezet, maar ook daar voetbalden we eigenlijk continu onderuit.'

Volgens Brouwers heeft Heerenveen zich door een gebrek aan efficiëntie flink tekortgedaan in de Johan Cruijff ArenA. 'In de eerste helft hadden we een goede kans met Pelle van Amersfoort. In de tweede helft moeten we de kansen gewoon beter uitspelen. Dat is echt enorm zonde.'