Broektrekker Dzeko is zich van geen kwaad bewust

Reacties

Edin Dzeko begrijpt niet waarom hij als schuldige wordt aangewezen voor een opstootje bij het WK-kwalificatieduel van zondag tussen Griekenland en Bosnië-Herzegovina. De spits kreeg rood kort nadat hij de broek van een Griekse verdediger naar beneden had getrokken.

Broektrekker Dzeko is zich van geen kwaad bewust

Bij een 0-1 stand zocht Dzeko met nog ruim tien minuten te spelen met de bal aan de voet de hoek op. Sokratis Papastathopoulos vloerde de aanvaller en probeerde vervolgens zo snel mogelijk de bal uit de handen van Dzeko te pakken. Laatstgenoemde reageerde door de broek van de mandekker van Borussia Dortmund omlaag te trekken. Dzeko kreeg na het daaropvolgende opstootje zijn tweede gele kaart, terwijl Kyriakos Papadopoulos met direct rood moest vertrekken nadat hij arbiter Jonas Eriksson bij de arm had gepakt.

Dzeko reageerde na afloop bij het Bosnische Faktor op het voorval. 'Ze zeggen allemaal dat ik begon. Ik vraag me af hoe dat kan, want ik was de enige die op het veld lag. Het had op dat moment overigens al 0-3 of 0-4 moeten staan, maar we bedanken de Grieken voor de gastvrijheid. Ik kan niet wachten om het in Zenica tegen ze op te nemen', doelde de Bosniër op de return.

Griekenland kwam in de extra tijd terug tot 1-1 en behield dankzij het gelijkspel de tweede plaats in Groep H. Bosnië staat derde met een achterstand van drie punten op de Grieken. België staat met twaalf punten uit vier wedstrijden bovenaan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.