Brobbey reageert op opvallende kritiek Koeman: 'Ik kan er wel mee leven'

Reacties

Brian Brobbey heeft tijdens een persconferentie in aanloop naar het Europa League-duel met Brighton & Hove Albion gereageerd op uitlatingen van bondscoach Ronald Koeman over hem. Koeman werd tijdens de afgelopen interlandperiode in negatief opzicht verrast door de spits van Ajax.

Brobbey reageert op opvallende kritiek Koeman: 'Ik kan er wel mee leven'
Ajax
Ajax
0 - 2
Brighton & Hove Albion
Brighton & Hove Albion

Koeman zei maandag bij Rondo dat hij zich had verbaasd over de zwakke balaannames en afwerking van Brobbey op de trainingen bij het Nederlands elftal. De bondscoach, die de Ajacied liet debuteren in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Griekenland, gaf in het tv-programma aan dat hij zich afvraagt wat de spits bij zijn clubs hieraan heeft gedaan.

Brobbey tilt niet zwaar aan de woorden van Koeman. 'Ik ben nog een jonge speler, 21 jaar. Ik heb nog heel veel verbeterpunten en dat is trainbaar', zei de enkelvoudig Oranje-international op de persconferentie. 'Er zijn altijd mensen die wat over mij zeggen, maar daar heb ik geen invloed op. Ik kan er ook wel mee leven.'

Kwaliteiten
Ajax-trainer John van 't Schip werd ook gevraagd naar de uitlatingen van Koeman. 'Ik ben erg positief over Brian, als ik zie wat hij ons team brengt. We moeten ook niet overdrijven over de uitspraken van Koeman. Hij had hem namelijk wel geselecteerd, dus Koeman ziet ook zijn kwaliteiten.'

'Brian is fitter en sterker dan toen hij terugkwam bij Ajax en kan negentig minuten blijven gaan. Hij is een sterk aanspeelpunt en heeft diepte in zijn spel. Maar Brian kan zeker stappen maken. Hij is al een goede spits, maar kan een nog betere worden', aldus Van 't Schip.

UEFA Europa League

Stand Groep B UEFA Europa League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Brighton & Hove Albion
6
4
1
1
10-5
+5
13
2
Olympique Marseille
6
3
2
1
14-10
+4
11
3
Ajax
6
1
2
3
10-13
-3
5
4
AEK Athens
6
1
1
4
6-12
-6
4
* Actueel tot en met 2 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.