Klaassen kon Inter niet laten lopen: 'Maar ik zal altijd terugkomen bij Ajax'

Reacties

Davy Klaassen weet zeker dat hij ooit weer zal terugkeren bij Ajax. De dertigjarige middenvelder kon Internazionale echter niet laten lopen, toen de Italiaanse topclub zich op Deadline Day voor hem meldde.

Klaassen kon Inter niet laten lopen: 'Maar ik zal altijd terugkomen bij Ajax'
© Pro Shots

Klaassen verruilde Ajax op de slotdag van de zomerse transfermarkt verrassend voor Inter, waarmee een einde kwam aan zijn tweede periode in Amsterdam. De 41-voudig international had nog een doorlopend contract, maar speelde in zijn hoofd al langer met een vertrek. 'Het begon eind vorig seizoen. Ik had het gevoel dat Ajax een andere weg zou inslaan', vertelt Klaassen in gesprek met ESPN. 'Naarmate de voorbereiding vorderde, had ik dat steeds meer. Toen had ik wel het gevoel: als er iets moois komt, sta ik daarvoor open.'

De hele zomer bleef een vertrek uit, maar op de slotdag van de transfermarkt trok Klaassen alsnog de deur achter zich dicht in de Johan Cruijff Arena. 'Er waren genoeg clubs waarvoor ik Ajax niet wilde inruilen, maar toen Inter kwam, wilde ik dat wel doen. Dat is wel echt een grote club, dat had ik op de laatste dag niet meer verwacht. Maar toen ze kwamen, kon ik dat niet laten lopen', blikt Klaassen vanuit Milaan terug op zijn opvallende transfer, waarmee hij Ajax voor de tweede keer verruilde voor een buitenlands avontuur.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Klaassen had in 2017 na het bereiken van de Europa League-finale al een miljoenentransfer naar Everton gemaakt. Zijn Premier League-avontuur werd geen succes, maar bij Werder Bremen was de middenvelder wel op zijn plaats. In 2020 verleidde Ajax hem tot een terugkeer in Amsterdam. Klaassen voegde nog twee landstitels en een KNVB-beker toe aan zijn erelijst, waarop uit zijn eerste periode al drie kampioenschappen en een Johan Cruijff Schaal stonden, maar in het derde seizoen na zijn terugkeer bleven de successen uit.

Ondanks zijn liefde voor de club, begon Klaassen daardoor te twijfelen over zijn toekomst in Amsterdam. 'Ik wilde niet per se weg bij Ajax, maar ik wist niet of dit nog wel was wat me blij maakte', licht hij zijn overwegingen van afgelopen zomer toe. 'Het laatste jaar was geen fijn jaar, maar die drie jaar bij elkaar heb ik uiteindelijk een heel fijne tijd gehad. Het is niet alleen maar positief, maar wel overheersend positief.' Zijn vertrek is dan ook geen definitief afscheid. 'Ajax blijft uiteindelijk mijn club. Ik zal daar altijd weer terugkomen, in welke rol dan ook.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer D. Klaassen
Meer over D. Klaassen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.