Brobbey, Boadu en Zirkzee vergezellen nieuwkomers bij Jong Oranje

Reacties

Bondscoach Erwin van de Looi heeft voor het slot van de EK-kwalificatiereeks twee debutanten opgenomen in de voorselectie van Jong Oranje. Het gaat om Bologna-rechtsback Denzo Kasius en ADO Den Haag-doelman Hugo Wentges.

Brobbey, Boadu en Zirkzee vergezellen nieuwkomers bij Jong Oranje
© Pro Shots

Wentges maakte in januari zijn debuut in de hoofdmacht van ADO en had de laatste weken een basisplaats, omdat het keepersbestand van de Hagenaren door blessures flink was uitgedund. Eerder speelde de twintigjarige doelman voor Oranje Onder-18, Onder-17 en Onder-16.

Ook Kasius heeft een verleden als jeugdinternational. De negentienjarige vleugelverdediger mag nu hopen op zijn debuut in Jong Oranje. In januari maakte de rechtsback de overstap van FC Volendam naar Bologna, waar begin deze maand voor het eerst in de basis begon in het Serie A-duel met AS Roma.

Andere opvallende namen in de voorselectie van Jong Oranje zijn die van Brian Brobbey, Myron Boadu en Joshua Zirkzee. De drie spitsen leken ook een kandidaat om op te worden genomen in de voorlopige selectie van het Nederlands elftal, maar bondscoach Louis van Gaal koos voor Vincent Janssen.

Jong Oranje speelt in juni tegen Moldavië, Gibraltar en Wales en is bij drie zeges zeker van groepswinst en daarmee een EK-ticket, de nummer twee speelt play-offs. Zwitserland is nu nog koploper met twee punten meer, maar heeft ook een wedstrijd meer gespeeld. Het EK is in 2023 in Roemenië en Georgië. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

UEFA Onder 21 Kampioenschap

Stand Groepsfase Groep D UEFA Onder 21 Kampioenschap 2023 Romania/Georgia

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Frankrijk O21
3
3
0
0
7-2
+5
9
2
Zwitserland O21
3
1
0
2
5-8
-3
3
3
Italië O21
3
1
0
2
4-5
-1
3
4
Noorwegen O21
3
1
0
2
2-3
-1
3
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland O21
Meer over Nederland O21
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.