Van Gaal verrast: Vincent Janssen en Karsdorp bij Oranje, Wijnaldum niet

Reacties

Bondscoach Louis van Gaal heeft Vincent Janssen en Rick Karsdorp opgenomen in de dertigkoppige voorselectie van het Nederlands elftal. Georginio Wijnaldum ontbreekt juist.

Van Gaal verrast: Vincent Janssen en Karsdorp bij Oranje, Wijnaldum niet
© Pro Shots

Het heeft alles te maken met zijn bijrol bij Paris Saint-Germain. 'Sinds onze laatste twee interlands in maart, is er in Gini's situatie bij zijn club helaas nog weinig veranderd. Ik ben daardoor genoodzaakt andere keuzes te maken, hoe lastig en spijtig ik dat persoonlijk ook vind', zegt Van Gaal.

Voor Janssen en Karsdorp lonkt juist een rentree. De 27-jarige spits van Monterrey speelde al sinds oktober 2017, toen hij op huurbasis uitkwam voor Fenerbahçe, geen interland meer. Karsdorp mag door zijn prestaties als rechtsback bij AS Roma hopen op zijn eerste interland sinds maart 2017.

Verder valt op dat Jordy Clasie wederom bij de voorselectie zit. De middenvelder van AZ maakte in maart zijn rentree bij het Nederlands elftal. Daarnaast selecteerde Van Gaal met Jasper Cillessen, Mark Flekken en Tim Krul slechts drie keepers. PSV-reserve Joël Drommel is zijn plek in de selectie kwijt.

Voorin maakt Luuk de Jong zijn rentree in de voorselectie. De 31-jarige spits van Barcelona was er tijdens de laatste interlandperiode niet bij. Donyell Malen ontbreekt dit keer. De 23-jarige aanvaller van Borussia Dortmund staat sinds april aan de kant met een blessure. 

Nations League
Oranje speelt in juni in de Nations League tegen België, Polen en Wales (twee keer). Van Gaal beschouwt de aankomende interlandperiode als een belangrijk moment in de voorbereiding op het WK in Qatar, aangezien er in november maar heel weinig tijd is tot de openingswedstrijd tegen Senegal.

Na het kwartet interlands van juni komt het Nederlands elftal alleen nog bij elkaar in september voor de laatste twee wedstrijden in de Nations League tegen Polen en België. In maart oefende Oranje al tegen Denemarken (4-2 overwinning) en Duitsland (1-1 gelijkspel).

volledige voorselectie oranje

Doel: Jasper Cillessen (Valencia), Mark Flekken (SC Freiburg), Tim Krul (Norwich City).

Verdediging: Nathan Aké (Manchester City), Daley Blind (Ajax), Virgil van Dijk (Liverpool), Denzel Dumfries (Internazionale), Hans Hateboer (Atalanta Bergamo), Rick Karsdorp (AS Roma), Matthijs de Ligt (Juventus), Tyrell Malacia (Feyenoord), Jordan Teze (PSV), Jurriën Timber (Ajax), Stefan de Vrij (Internazionale), Owen Wijndal (AZ).

Middenveld: Jordy Clasie (AZ), Frenkie de Jong (Barcelona), Davy Klaassen (Ajax), Teun Koopmeiners (Atalanta Bergamo), Marten de Roon (Atalanta Bergamo), Guus Til (Feyenoord).

Aanval: Steven Berghuis (Ajax), Steven Bergwijn (Tottenham Hotspur), Arnaut Danjuma (Villarreal), Memphis Depay (Barcelona), Cody Gakpo (PSV), Vincent Janssen (Monterrey), Luuk de Jong (Barcelona), Noa Lang (Club Brugge), Wout Weghorst (Burnley).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Programma Oranje in juni


Vr 3 jun. 2022

Wo 8 jun. 2022

Za 11 jun. 2022

Di 14 jun. 2022

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.