Kasius kiest ondanks privéjet Bayern voor Mihajlovic en Bologna

Reacties

Denso Kasius vervolgt zijn loopbaan bij Bologna. De negentienjarige verdediger, tot voor kort door FC Utrecht verhuurd aan FC Volendam, tekent voor vierenhalf jaar in Italië. Een deal die zaterdag nog bijna werd gekaapt door Bayern München.

Kasius kiest ondanks privéjet Bayern voor Mihajlovic en Bologna

Het is nu al een van de meest opvallende transfers van deze winterwindow. De pas negentienjarige Denso Kasius die voor ruim drie miljoen euro, wat door bonussen zelfs nog flink kan oplopen, de overstap maakt van de Keuken Kampioen Divisie naar de Serie A. Bologna volgt de verdediger al geruime tijd en denkt dat de verdediger uit Delft hoge ogen kan gaan gooien. En ze waren niet de enige.

Het was namelijk een chaotische zaterdag in het noorden van Italië. Kasius was samen met begeleiders Wesley Verhoek en Frank Schouten in Bologna voor een medische keuring en wat laatste papierwerk. De nummer dertien van Italië had toen in grote lijnen al een akkoord bereikt met FC Utrecht over een uitgaande transfer. Maar toen probeerde Bayern München de deal nog te kapen.

De Duitse kampioen wilde de verdediger naar München halen en meldde zich bij FC Utrecht. Ze waren bereid een privéjet naar Italië te sturen en Kasius hoogstpersoonlijk naar Duitsland te vliegen. Maar de verdediger en zijn begeleiders van Key United geloofden in het verhaal van trainer Sinisa Mihajlovic. In Bologna lag een contract tot medio 2026 klaar en heeft Kasius serieus uitzicht op speelminuten. De Italianen was er veel aan gelegen, zeker ook door de inmenging van Bayern, om snel door te pakken.

Uiteindelijk werd de deal met FC Utrecht zaterdagavond rondgemaakt. Technisch directeur Jordy Zuidam zat strak in de onderhandelingen en lijkt nu de hoofdprijs te krijgen. De Domstedelingen ontvangen ruim drie miljoen euro voor de verdediger die nooit één minuut in de Utrechtse hoofdmacht heeft gespeeld. FC Volendam ontvangt een met FC Utrecht vooraf afgesproken percentage als compensatie.

Dijks & Schouten
Bij Bologna gaat Kasius samenspelen met Mitchell Dijks en Jerdy Schouten. FC Utrecht intussen, is hard op weg om zwarte cijfers te schrijven over dit boekjaar. Eerder werden al Gyrano Kerk (Lokomotiv Moskou) en Vaclav Cerny (FC Twente) verkocht. In totaal is er dit seizoen al voor zo'n elf miljoen euro verkocht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Utrecht
Meer over FC Utrecht
Meer Bologna
Meer over Bologna
Meer D. Kasius
Meer over D. Kasius
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.