Brighton repareert fout Verbruggen door geweldige kopbal Welbeck

Brighton & Hove Albion is donderdagavond ontsnapt aan een volgende nederlaag in de Premier League. Bart Verbruggen bracht zijn ploeg in de problemen met een fout vlak voor rust, maar de 21-jarige doelman zag zijn ploeg zich na rust nog terugknokken tegen Crystal Palace.

Crystal Palace
1 - 1
Brighton & Hove Albion

Verbruggen wisselt dit seizoen stuivertje onder de lat met Jason Steele, maar stond op Selhurst Park voor de derde keer op rij in de basis in de Premier League. Heel veel succes leverde dat Brighton nog niet op. Afgelopen zondag verloor de ploeg van Roberto De Zerbi van koploper Arsenal (2-0), toen blonk de Oranje-international nog uit ondanks twee tegengoals. Een week eerder kwam Brighton niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Burnley.

Op bezoek bij Palace leek het opnieuw mis te gaan. De ploeg van manager Roy Hodgson was halverwege op weg naar de eerste zege in de Premier League sinds 4 november. Vlak voor rust opende Jordan Ayew de score. De Ghanees kopte raak uit een voorzet van Michael Olise, op het moment dat Verbruggen nog uit positie was. De keeper had de bal met een onzuivere trap even daarvoor ingeleverd bij Olise en zijn ploeg zo in de problemen gebracht.

Zonder de geblesseerde Joël Veltman, maar met Jan Paul van Hecke in de achterhoede ging Brighton na rust op jacht naar de gelijkmaker. Acht minuten voor tijd kregen de bezoekers loon naar werken, toen Danny Welbeck fraai raak kopte uit een voorzet van Pascal Gross. Daarna zetten The Seagulls nog aan voor een slotoffensief, maar ze maakten de comeback niet meer compleet. Zo blijft het verschil tussen beide teams negen punten.