Brighton houdt toptalent (18) uit handen van Engelse topclubs

Reacties

Evan Ferguson heeft bij Brighton & Hove Albion zijn krabbel gezet onder een contract tot medio 2028. De prestaties van de achttienjarige Ier worden nauwlettend in de gaten gehouden door onder meer Manchester United.

Brighton houdt toptalent (18) uit handen van Engelse topclubs
© Pro Shots

De scouts van Brighton vonden een paar jaar geleden een pareltje op de Ierse velden. Ferguson kwam in januari 2021, op zestienjarige leeftijd, over van Bohemians. Bij de Premier League-club ging het snel met de talentvolle aanvaller. Hij debuteerde in januari van vorig jaar in het eerste elftal en werd een maand later al de jongste Brighton-speler ooit in een Premier League-wedstrijd. Dit seizoen scoorde de viervoudig international in de competitie vier keer voor The Seagulls.

Volgens The Athletic staat Ferguson nadrukkelijk op de radar bij Manchester United, dat door deze contractverlenging dus geduld zal moeten hebben in de strijd om de tiener. Brighton-coach Roberto de Zerbi vindt het niet meer dan logisch dat er veel interesse is voor Ferguson. 'Hij speelt en traint als een speler met veel ervaring. Hij is nu al erg belangrijk geworden voor ons en het doel is om hem te helpen een van de sterkste spitsen van Europa te worden', aldus de Italiaan.

Engelse topclubs winkelden in de voorbije transferperiodes graag bij Brighton, dat geroemd wordt om het goede beleid en nummer acht van de Premier League dit seizoen uitstekend presteert. Arsenal kocht Ben White en Leandro Trossard weg, Yves Bissouma ging naar Tottenham Hotspur en de overstap van Marc Cucurella naar Chelsea werd voor Brighton de grootste uitgaande transfer in de clubhistorie. Chelsea legde ruim 65 miljoen euro op tafel voor de linkervleugelverdediger.

Bekijk hier al onze video's
Meer Brighton & Hove Albion
Meer over Brighton & Hove Albion
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.