Koeman is eruit: Verbruggen op EK eerste doelman van Oranje

Reacties

Bart Verbruggen wordt op het EK in Duitsland de eerste doelman van het Nederlands elftal. Dat heeft bondscoach Ronald Koeman woensdag bekendgemaakt op de persconferentie. De 21-jarige sluitpost staat ook in de uitzwaaiwedstrijden tegen Canada en IJsland onder de lat.

Koeman is eruit: Verbruggen op EK eerste doelman van Oranje
Nederland
Nederland
4 - 0
Canada
Canada

Verbruggen krijgt de voorkeur boven Justin Bijlow en Mark Flekken. De doelman van Brighton & Hove Albion maakte in oktober vorig jaar zijn debuut in het Nederlands elftal. Dat was in het verloren EK-kwalificatieduel met Frankrijk. Verbruggen stond vijf van de laatste zes interlands onder de lat en maakte een goede indruk.

'Het was voor mij een aantal weken duidelijk dat Bart de eerste keeper zou worden', zei Koeman op de persconferentie. 'Dat komt ook vanuit de periode oktober/november, waarin Bart de vier interlands gekeept heeft. Bewust hebben we in maart zowel Bart als Mark (Flekken, red.) laten spelen, maar de keuze voor Bart was voor mij duidelijk.'

'Ik heb de beslissing gedeeltelijk uitgelegd, Patrick (Lodewijks, red.) nog veel meer in detail. Slaande deuren? Nee, het zijn lieve jongens. De twee anderen zijn teleurgesteld, maar op een goede manier. Ze moeten zorgen dat ze elkaar concurrentie geven en elkaar tot grote hoogte stuwen. Dat wil je met keepers, maar ook met de rest van de spelers', aldus de bondscoach.

Met vijf wedstrijden in Oranje op de teller is Verbruggen de minst ervaren doelman van het stel. Normaal gesproken gaat daar nog deze maand verandering in komen. Bijlow, die dit seizoen kampte met blessureleed, droeg acht keer het keepersshirt van Oranje, Flekken deed dat zeven keer.

Verbruggen start in oefenduels
Duidelijk is dat Verbruggen tijdens de oefenduels met Canada (donderdag) en IJsland (maandag) onder de lat staat. In een eerder stadium gaf Koeman al aan dat zijn eerste keus beide uitzwaaiwedstrijden in de basis staat. De bondscoach bevestigde ook dat Flekken in principe tweede keus is en Bijlow derde keus, al kan dat door omstandigheden nog veranderen. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bestel de EK-special

Perfect voorbereid zijn op het EK in Duitsland? Bestel dan hier de EK-special van VI, met daarin onder meer de verwachte opstellingen van alle landen en een exclusief interview met bondscoach Ronald Koeman.
Bijlow in plaats van Verbruggen? 'Ik kan het me niet voorstellen'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.