Brighton houdt in twintigste duel van het seizoen eindelijk de nul

Reacties

West Ham United en Brighton & Hove Albion hebben dinsdagavond doelpuntloos gelijkgespeeld. Voor de gasten was het pas de eerste keer in dit Premier League-seizoen dat de nul gehouden werd. 

Brighton houdt in twintigste duel van het seizoen eindelijk de nul
© Pro Shots
West Ham United
West Ham United
0 - 0
Brighton & Hove Albion
Brighton & Hove Albion

In het London Stadium trad de thuisploeg aan zonder Mohammed Kudus, die zich al moest melden bij de Ghanese ploeg ter voorbereiding op de strijd om de Afrika Cup. Omdat Lucas Paquetá door een blessure ook afwezig was, miste manager David Moyes zijn twee creatievelingen. En dat was terug te zien ook.

Brighton, met Jean-Paul van Hecke (foto) als enige Nederlander in de basis, had in de beginfase het balbezit, maar kwam niet tot grote kansen. The Hammers verschansten zich voornamelijk op eigen helft, ook in eigen stadion.

Pas halverwege het eerste bedrijf veerde het thuispubliek op. Jarrod Bowen schoot de bal via Brighton-goalie Jason Steele - die Bart Verbruggen op de bank hield -  tegen de paal. Dat de vlag alsnog omhoogging voor buitenspel, kon niet meer verhinderen dat de vonk oversloeg op het Londense publiek. De opleving resulteerde al snel in een volgende kans, maar James Ward-Prowse zag doelman Steele redding brengen.

Zo plotseling als de aanvalsdrift van West Ham kwam, was die impuls ook weer verdwenen. In de slotfase van het eerste bedrijf moest Alphonse Areola aan de bak. Zo hield hij een kopbal van Pascal Gross uit zijn doel. De Duitse middenvelder werd perfect aangespeeld door James Milner, de 37-jarige middenvelder die fraaie statistieken noteerde met zijn optreden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na rust was het met de kansen nog niet gedaan, maar gescoord werd er niet meer. Bij Brighton kreeg João Pedro de grootste kans, maar hij vergat een hoek uit te kiezen en schoot de bal slapjes in de handen van Areola. Namens West Ham rook Tomas Soucek aan de 1-0, maar hij schoot naast. Het slotoffensief van Brighton leverde ook niets meer op.

Omdat het 0-0 bleef, maakte Brighton een einde aan een opmerkelijke serie. De ploeg van de zoveel bewierookte manager Roberto De Zerbi hield voor het eerst dit seizoen de nul in een competitieduel. In de Europa League was dat al wel vier keer gelukt, waaronder twee keer tegen Ajax.

West Ham blijft door het gelijkspel zesde, Brighton klimt over Manchester United heen naar de zevende plek. Voor beide clubs kan het vizier nu op de FA Cup. Brighton gaat zaterdag op bezoek bij Stoke City, terwijl West Ham een dag later ook een Championship-ploeg treft; Bristol City komt dan op bezoek.

Premier League

Stand Premier League 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
6
Newcastle United
35
17
5
13
78-56
+22
56
7
Chelsea
35
15
9
11
70-59
+11
54
* Actueel tot en met 7 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer West Ham United
Meer over West Ham United
Meer Brighton & Hove Albion
Meer over Brighton & Hove Albion
Meer J. van Hecke
Meer over J. van Hecke
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.